Işık GTSO'ya Konuk Oldu

Işık GTSO’ya Konuk Oldu

Işık GTSO’ya Konuk Oldu

Gemlik’te uzun bir aradan sonra bölgeyi temsilen 24 Haziran seçimlerinde Milletvekili seçilen Zafer Işık Gemlik Ticaret ve Sanayi odasını ziyaret etti.
GTSO’nun Eylül ayı meclis toplantısına konuk olan Işık, “İş camiasının önü açılmazsa, Türkiye’nin önü açılmaz” dedi. GTSO Başkanı Paşa Ağdemir, Meclis Başkanı Hasan Yıldırım ve diğer oda meclisi üyelerinin de sorularını cevaplandıran Işık, “beni Ankara’da çalıştıracak olan sizlersiniz, gün gelir bana hangi işi yaptın derseniz, bende size hangi işi verdiniz, hangi projeyi getirdiniz de takipçisi olmadım” derim dedi.
Ak Parti Bursa milletvekili Zafer Işık oda meclisine verdiği kısa bilgilendirmede şu konulara değindi. “kısa süre önce faaliyete geçen yeni devlet hastanemiz için, 2 pratisyen hekimin göreve başladı. Kısa süre sonra 9 pratisyen hekim daha gelecek. 4 uzman kadrosu için bakanlığımız tarafından kadro ihdası gerçekleştirildi. 37 hemşirenin ataması yapıldı. Peyderpey göreve başlıyorlar. Bu doktor sayılarına ulaşılmasının ardından hastanemizin Bölge hastanesi statüsüne kavuşması için gerekli olan sözleri aldık. 100 civarında temizlik personeli de göreve başlayacak.
Karsak deresi için temizleme çalışmaları sürüyor. İlgili kurumlarla görüşmeler yaptık. Buranın kirletilmesinde etkili olan firmalara ciddi yaptırımlar geliyor. Hamidiye ve Şükrüye köylerimiz için planlanan ve bölgesel bir ihtiyaca cevap verecek sulama göletleri için zemin sondajları yapılıyor. Gemlik Mudanya ve Gemlik Armutlu yolları için bir takım projeler hazırlanıyor. Çukurbahçe ve Hasanağa kamp bölgesinde bulunan yerleşim alanlarının yol güvenliğinin sağlanması için çalışmalar yaptık. Çukurbahçe’ye planlanan proje onaylandı. Kısa süre sonra buarada inşaat başlayacak. Gemlik dörtyol mevkiinin küçük araçlar için giriş çıkışa açılması konusunda Karayolları bölge müdürü ile çalışmalarımız oldu. Proje çalışması başlatıldı. Gemlik’te toplu taşımada yaşanan aksaklık ve belli saatlerdeki yoğunluğun giderilmesi için çalışmalar sürüyor” dedi.
Zafer Işık, “bağımsız bir Gemlik üniversitesi içinde ilk günden beri çalışmalar yaptığını” ifade ederek, “Uludağ üniversitesinin mevcut öğrenci yoğunluğu ile tam verimli olamadığı ortada. Çeşitli toplantılarda ortaya çıkan bir durum var İnegöl ve Gemlik bölgesinde iki ayrı üniversite kurularak Uludağ üniversitesini daha işlevsel bir hale gelmesi. Bu konuda da Gemlik Orhangazi İznik üçgeninde zaten yüksek okul ve bazı fakültelerle eğitim devam ediyor. Merkezi bu bölgede bulunan bir üniversite kurulması çok uzak değil” şeklinde konuştu.
GTSO Meclis başkanı Hasan Yıldırım bilgilendirme için teşekkür ederken, Yönetim kurulu başkanı Paşa Ağdemir’de Zafer Işık’a yaptığı bilgilendirme için teşekkür ederek, özellikle yat limanı ve bir zeytin müzesi kurulması noktasında destek istedi.
GTSO Eylül ayı meclisi Milletvekili Zafer Işık’a günün anısına verilen plaketle son buldu.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir