İMECE USULÜ MOBESE

İMECE USULÜ MOBESE

Gemlik’in Büyükşehir Yasası ile köyden mahalleye dönüşen Muratoba Mahallesi, köy kültürünü devam ettiriyor. İmece geleneğini de yaşatan ve köy ihtiyaçlarını bu şekilde karşılayan Muratobalılar, mahallenin giriş ve çıkışlarına mobese sistemi kurdular.

Gemlik’te bulunan bir firma ile anlaşan Muratoba Muhtarı Hüseyin Sukuşu, İmece usulüyle köylüden toplanan paralarda Muratoba Çarşı Meydanı ve mahallenin iki giriş çıkışına koydurduğu kamera sistemleri ile önemli bir harekete de öncülük etti.

SUÇLULAR İÇİN ALTERNATİF YOL OLUYORDU

Konu ile alakalı değerlendirme yapan Muratoba Muhtarı Hüseyin Sukuşu; ”Köyümüzün güvenliğini sağlamak için Mobese gerekiyordu. Halkımız duyarlı oldu. Kameralarımızı hazırladık. Sistemi ile tamamlandı. Bursa’nın en kestirme kaçak yollarından birini burası. Kurumlarımız önerilerimize çok sıcak bakmadı. Bizler başardık, mutluyuz. Daha önce çok hırsızlık oldu. Burada mezarlık kapılarını bile çaldılar. Bizim arka yolumuz doğrudan Seçköy’e çıkar, buradan Demirtaşl, gölet ve benzeri bölgelere kaçılabiliyor. Nereye gidilirse gidilsin, Mobese güvenliği hem bizim, hem de devletimiz için sağlamıştır. Herkese teşekkür ederiz” dedi.

JANDARMA OLUMLU KARŞILADI

Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı ile de koordineli olacak sistem, Jandarma tarafından da internet bağlantısı üzerinden izlenebilecek. Konu ile alakalı İlçe Jandarma Komutanlığı da memnuniyetini iletirken, yapılan uygulamanın kolluk kuvvetlerinin işleyişi anlamında önemli katkı sağlayacağını ve suçla mücadelede önemli destek olacağını vurguladılar.

GECE GÖRÜŞ ÖZELLİĞİ DE VAR

Kameranın özellikleri ise Mahallenin sorununu kökten çözecek biçimde. İp Kamera, ilçe Jandarma Komutanlığı ile koordineli, Plaka okuma sistemi ve benzeri özellikleri var. 60 metre olarak doğrudan zoom özelliği var. Araçlar gece saatinde de plakalarına kadar net şekilde görülebiliyor. Otomatik zoom, fox ve kızıl ötesi özellikleri de bulunuyor.

(Son Güncelleme: 25 Eylül 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir