Seçimde Öncelik Dönüşümde
Seçimde Öncelik Dönüşümde

Zeytin Festivali Ve Başkan Adayları

Zeytin Festivali Ve Başkan Adayları

Bir taraftan Gemlik Zeytini Festivalini takip ederken diğer taraftan da Gemlik Belediye başkanı adaylarının isimlerini okuyoruz.

Önce festivali ile ilgili notlarımızı aktaralım. Dördüncü Gemlik Zeytin Festivali’nin bu defaki en ilgi çekici konusu Rıfat Hisarcıklıoğlu oldu. İbrahim Akıt’a ait zeytinlikte, ikram edilen sucuk ekmek ile, 5000 kişiye verilen sabah kahvaltısı, çok sempatik ikram oldu.

Arda Türkmen’in ünlü bir aşçı olarak, Gemlik zeytini tavsiye etmesinin en az Profesörler kadar etkili olduğunu düşünüyoruz. Tabii, 33 çocuğun topluca sünnet edilmesine de renkli bir etkinlik olarak kabul ediyoruz. Yunanistan heyetine gösterilen ilgi de her iki tarafın yöneticilerine güzel bir mesaj olmuştur.

Gemlik’te, bu uluslararası festival yapılırken kulislerde yeni başkan adaylarının ismi de yankılandı. Mevcut başkan Refik Yılmaz’ın yaptığı hizmetler bakımından her kesimden destek aldığını görüyoruz. Özellikle deprem tehlikesi ve deprem evleri projesi konusunda verdiği mücadelenin, Gemlik sınırını aştığını düşünüyoruz. Refik Yılmaz’ın bu tecrübelerini, rahatça Büyükşehir’e aktaracağına inanıyoruz. Geçmişte 24 Haziran seçimlerinden önce, Büyükşehir için en uygun adayın Hakan Çavuşoğlu olduğunu yazmıştık. Şayet bu alternatif olmayacaksa, Bursa Büyükşehir’e hukukçu, toplu konut bürokrasisinde tecrübeli ve takipçi kişiliği nedeniyle Refik Yılmaz’ı uygun görüyoruz.

Şayet büyükşehir adaylığı olmaz ise, Refik Yılmaz’ın bir çok adaya rağmen yine tartışılmaz AK Parti Gemlik adayı olacağını hissediyoruz. Hep söylüyorum, bu sene Gemlik’e de Bursa Büyükşehir’e de hukuk kökenli takipçi ve müteahhitlerle mücadeleden yılmayan bir başkan gerekiyor. Döviz kurları arttı, projeler gecikmeye uğradı, işte bu yüzden hem maliyetler değişti hem de, mütahitlerin fiyat farkı hakkı doğdu. Bu ihtilaflarla boğuşmayı göze alan, müteahhitle bir araya gelmekten kaçınmayan, başkan adayı gerekiyor. Bu gibi işleri sadece hukuk müşavirlerine bırakmak, yetmez. Başkanlarında hukuk kökenli olması, Belediyelerin lehine olacaktır.

Bizden söylemesi, bizden önermesi.

 

Günün Sözü

Çok konuşmayın,

Herkesin gözünden düşersiniz.

“Hz. Ali”

(Son Güncelleme: 11 Eylül 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir