Hemşeri Şenliklerine Görkemli Start

Hemşeri Şenliklerine Görkemli Start

Gemlik Belediyesi’nin organize ettiği ve bu yıl 8.si yapılan Geleneksel Hemşeri Şenlikleri muhteşem bir açılışa ev sahipliği yaptı. Gemlik Kent Konseyi’nin de desteklediği Şenlikler 15 Eylül Cuma akşamına kadar sürecek. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Atatürk Kordonunda yapılacak olan şenliklere 21 Yöresel dernek iştirak edecek.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Atatürk Kordonunda açılan yöresel dernek stantlarında folklor gösterileri açılış gecesine renk katarken, yöresel ürünlerde hem damaklara hem de gözlere hitap eden bir şölene dönüştü. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Hemşeri Şenliklerinin temasının bir kez daha birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu olduğuna dikkat çekerek, “Bin yıldır kardeş gibi yaşıyoruz. Daha binlerce yıl daha kardeş gibi yaşayacağız. Bunu bölmeye, hiçbir hainin gücü yetmeyecek. Gemlik’te barışın ve kardeşliğin sembolü sivil toplum örgütlerimizle, yöresel derneklerimizle bir kez daha bunu dünyaya haykırmış olduk. Şenliklerimize katılan tüm derneklerimize ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Türkiye’ye örnek olan bu şenliğimiz daha uzun yıllar sürecektir. Gemlik’ten dünyaya yayılan, sevgi, birlik, beraberlik, kardeşlik mesajı ve enerjisi, Türkiye’yi bölmek, parçalamak isteyen hainlere de güzel bir mesaj olacaktır” dedi.

Gemlik Belediyesi 8. Geleneksel Hemşeri Şenliklerinin açılış gecesi Kastamonulular, Şavşatlılar, Kırıkkaleleriler ve Dersimlilerin gösterileri ve yerel sanatçılarının sahne almasıyla sona erdi. Şenlikler 15 Eylül akşamına kadar gece 20.00 ile 24.00 saatleri arasında devam edecek.

11 Eylül Salı gecesi, Girit ve Rumeli Türkleri ve İnegöllüler Derneği ve Giresunlular Derneği etkinliklere renk katacak. 12 Eylül Çarşamba akşamı Trabzonlular, Muş-Hınıslılar ve Batı Karadenizliler Dernekleri 15 Temmuz Demokrasi Meydanını şenlendirecek. 13 Eylül Perşembe akşamı da Samsunlular, DAĞ-DER, Roman ve Yozgatlılar Dernekleri sahneye çıkacak. 14 Eylül Cuma akşamı ise Giresun Dereli Aksu Köyü Derneği, Kars Ardahan Iğdır İlleri Derneği ile Karadenizliler Dernekleri, Erzurumlular Derneği hemşehrileriyle buluşacak. Şenliklerin kapanışı ise 15 Eylül Cuma akşamı gerçekleşecek. Şanlıurfalılar, Palandökenliler ve Giresun Güzyurdu Derneklerinin yöresel halk oyunları gösterileri ile sona erecek. Yöresel stantlar önünde yöresel etkinlikler ile şenliklerin finali yapılacak.

(Son Güncelleme: 11 Eylül 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir