Uluslararası 4.Gemlik Zeytini Festivali’nin Programı Belirlendi

Uluslararası 4.Gemlik Zeytini Festivali’nin Programı Belirlendi

Uluslararası 4.Gemlik Zeytini Festivali’nin Programı Belirlendi

Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik Belediyesi ve Gemlik Kent Konseyi ile birlikte organize edilen ve bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan “Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali” programı netlik kazandı.

Bir kez daha “Zeytinin Başkenti Gemlik” temalı organizasyon 7 Eylül’de başlayacak. Üç gün sürecek olan Festival yoğun programı ile dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl Festivalin onur konuğu Bosna Hersek’in Zavidovici Kenti olurken, bu yıl onur konuğu unvanı Yunanistan’ın Nea-Kios ve Argos Kentleri oldu.

7 Eylül Cuma günü Gemlik’in kardeş şehirlerinin protokol ziyaretleri ile başlayacak olan Festival, geleneksel hale gelen festival yürüyüşü ve açılış şenlikleri ile devam edecek. 7 Eylül Cuma gecesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanında stantların da açılışı gerçekleşecek. Yunanistan ve Romanya ekiplerinin halk oyunları gösteriminin ardından Türk Halk Müziği Sanatçısı Nida Ateş konseri yapılacak.

8 Eylül Cumartesi günü, en uzun kahvaltı sofrası 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Atatürk Kordonuna kurulacak. Ayşegül Dede ile masal konseri ve Hacivat Karagöz gösterimleriyle illüzyon gösterimleri güne renk katacak.  81 İl 81 Genç Buluşması da 15 Temmuz Demokrasi Meydanında gerçekleşecek. Kemal Akıt’a ait zeytinlikte, zeytin hasat buluşması da ikinci gün programının en dikkat çekici etkinliği olacak. 8 Eylül gecesi yine 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Neo-Kios ve Argos Kentleri dostluk gecesi tertiplenecek.

Uluslararası Gemlik Zeytini Festivalinin üçüncü gününde Hamidiye Mahallesinde Sağlıklı Beslenme ve Yaşam Uzmanı Dr. Ender Saraç ile söyleşi ve köy günü düzenlenecek. Halk oyunları ve çocuk oyunları ile devam edecek program, Borusan A.Ş. tarafından geleneksel hale gelen konser ile son bulacak. Bu yıl Konsere Mehmet Erdem katılacak.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, geleneksel hale gelen Gemlik Zeytini Festivaline destek olanlara teşekkür ederken, Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim de, yoğun bir çalışma ve istişareler sonucunda programın hazırlandığını söyledi. Mukaddes Serim, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin yanı sıra, zeytin üreticileri ve sanayi kuruluşlarıyla da görüşüldüğünü vurgulayarak, “Dolu ve güzel bir program hazırladık. 7 Eylül’e kadar tüm eksikliklerimizi gidereceğiz” dedi.

(Son Güncelleme: 29 Ağustos 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir