Kurtul Mahalle Konağı Gün Sayıyor

Kurtul Mahalle Konağı Gün Sayıyor

Mahallelere kazandırdığı sosyal tesisler, spor kompleksleri, kültür merkezleri ve konaklarla vatandaşa kaliteli hizmet anlayışını benimseyen Gemlik Belediyesinin yeni bir eseri daha Kurtul Mahallesinde yükseliyor.

Bu kapsamda Gemlik Belediyesi tarafından Kurtul Mahallesinde yaptırılan mahalle konağında sona gelindi. Konak inşaatının ince işleri dışındaki bölümlerinin tamamlandığı, çevre düzenleme çalışmalarının da tamamlanmasının ardından konağın önümüzde ki haftalarda hizmete gireceği bildirildi.

Toplam 580m² inşaat alanına sahip Kurtul Mahalle Konağı iki kattan oluşuyor. 130m²’lik teras alanı bulunan Konak’ta, muhtarlık birimi, lokanta ve köy kahvesinin yanı sıra atölye, çok amaçlı salon ve dinlenme alanları da yer alıyor. Ayrıca ilçeye kazandırılan mahalle konaklarında yöresel mimari dokusu da yaşatılıyor. Eğitim ve kültür merkezi olarak da faaliyet gösterecek Kurtul Mahalle Konağı tamamlandığı zaman, mahalle halkının sosyal yaşamına da önemli oranda katkı sağlayacak.

Vatandaşların beklentilerini bilen ve bu hizmet anlayışıyla hareket ettiklerinin altını çizen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, iki katlı konağın alt katının beylere, üst katının da bayanlara yönelik etkinlikler için tahsis edileceğini ifade etti. Muhtarlık biriminin yanı sıra çok amaçlı salonları, dinlenme alanları, oyun parkları ve kamelyaları ile birlikte kına, kültürel etkinlikler ve taziye günleri gibi önemli etkinliklerin de bu konakta yapılabileceğini açıklayan Başkan Yılmaz, “Mahalle kültürünü ve geleneklerini gelecek nesillere aktarmak adına önemli yere sahip olan konaklarımız, mahalle sakinlerinin de buluşma noktası olmaya devam ediyor” dedi. Konaklarda yöresel mimari dokunun da canlı tutulması ve gelecek nesillere aktarılması için de büyük hassasiyet gösterdiklerini dile getiren Başkan Yılmaz, “Gemlik gelişmeye, mahallelerimiz güzelleşmeye devam edecek” diye konuştu.

Kurtul Mahalle Muhtarı Hüseyin Gölova da, yapılan hizmetlerden ötürü Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a teşekkür ederek, “Belediye Başkanımız mahallemizde çok büyük ve önemli projelere imza attı. İnşallah mahalle konağımızın tamamlanmasıyla birlikte her yaş grubundan hemşehrimiz bu tesisimizden en güzel şekilde istifade edecekler” dedi.

(Son Güncelleme: 28 Ağustos 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir