Bayar Devlet Töreniyle Anıldı

Bayar Devlet Töreniyle Anıldı

Kurtuluş savaşının Galip Hocası, Türkiye Cumhuriyeti’nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar ölümünün 32. yıl dönümünde doğum yeri olan Gemlik’e bağlı Umurbey Mahallesindeki Anıt Mezarı başında düzenlenen devlet töreniyle anıldı.

Törene Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Bursa Vali Vekili Abidin Ünsal, Garnizon Komutanı Tank Kıdemli Albay Kıvanç Kerpiççi, Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Orhangazi Kaymakamı Yalçın Yılmaz, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’da katıldı.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı Türkiye’nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın anıt mezarına çelenk sundu. Bir dakikalık saygı duruşu ve Bayar’ın yaşam öyküsünün anlatıldığı tören, Celal Bayar’ın torunu Akile Gürsoy’a taziyelerin iletilmesiyle devam etti. Celal Bayar Vakfı Müzesi ve Kütüphanesiyle evi de ziyaret edildi. Törende konuşan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Atatürk’ün son Başbakanı Celal Bayar’ı Türk Demokrasisi kahramanlarından birisi olarak nitelendirerek, “Hem Osmanlı döneminde hem Cumhuriyet döneminde yaşamış, Türkiye’nin sanayileşmesine, gelişmesine, ekonomik olarak atak yapmasına, demokrasinin filizlenmesine yeşermesine ve büyümesine katkı sağlamış büyük bir devlet adamıydı. Kendisini rahmetle yad ediyoruz. Başta Akile Hanım olmak üzere tüm yakınlarına başsağlığı diliyorum. İnşallah onların geçirdiği zor ve sıkıntılı günler bundan sonraki Cumhuriyet dönemimizde ve sonrasında hiçbir zaman gerçekleşmesin ve demokrasimiz böyle acı günler yaşamasın. Onların yaşadığı kötü günlerden bizler ders alalım ve birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim” dedi.

Celal Bayar’ın torunu Akile Gürsoy da, “Kurdukları Cumhuriyet’in daha iyiye, barış, huzur ve refah içresinde daha ileri bir seviyede devam etmesini diliyorum. Çok büyük emeklerle ve bedeller ödenerek kurulmuş bir Cumhuriyetin evlatlarıyız” dedi. Celal Bayar’ın anısına öğlen namazına müteakip Umurbey Mezarlığında Mevlit okutuldu.

 

 

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir