Gemlik Kurban Bayramı’na Hazır

Gemlik Kurban Bayramı’na Hazır

Gemlik Kurban Bayramı’na Hazır

Vatandaşların kurban ibadetlerini rahat şekilde yerine getirebilmeleri için çalışan Gemlik Belediyesi, kurban pazarları ve kesim yerlerindeki hazırlıklarını tamamladı.

Kurban Bayramında kurban satışları Muratoba Mahallesinde hizmete sunulan mezbaha alanında kurulan hayvan pazarında yapılıyor. Ayrıca vatandaşların kurbanlarını rahat bir şekilde alabilmeleri ve mezbaha alanına ulaşımlarını sağlamak amacı ile 15 Temmuz Demokrasi Meydanından 08.00-17.00 saatleri arasında ücretsiz olarak servis hizmeti de sağlanıyor. Gemlik Belediyesi tarafından kurbanlık satış noktası olarak belirlenen Hayvan Pazarının dışında satış yapılması kesinlikle yasaklanırken, yasağa uymayanlara ise Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerince gerekli cezai işlem uygulanıyor. Kurbanlık satışı yapılan alanda ise denetimler Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.

Konuyla alakalı açıklama yapan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Gemlikli hemşerilerimizin rahat ve temiz bir ortamda kurban ibadetlerini yerine getirmeleri için Gemlik’te her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban satış ve kesim alanını oluşturduk. Kurban satış bölgemizde her yer temiz ve hijyenik. Kurbanlıkların sürekli uzman kontrolünde olması için de her türlü tedbir alındı. İnşallah her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlarımıza rahatça kurban ibadetlerini yapmalarını sağlamış olacağız” dedi.

Özellikle çevre kirliliği ve temizlik konusunda son derece hassas olduklarını dile getiren Başkan Yılmaz, kesim yerleri haricinde kesime izin verilmeyeceğini, kurban atıklarını gelişigüzel atılmasına müsaade edilmeyeceğini ve bu konuda kontrollerin belediye ekiplerince bayram boyunca yapılacağının altını çizdi. Kurban satış yerleri haricinde de başka yerlerde satış yerlerinin de yasak olduğunu belirten Yılmaz, mevcut satış ve kesim yerlerinde ise vatandaşlar için su, WC gibi ihtiyaçlarını karşılanabilecek donatıların kurulduğunu kaydetti. Belediye ekiplerinin bayram boyunca 24 saat görevi başında olacağını ifade eden Yılmaz, vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram geçirmeleri amacı ile her türlü tedbiri aldıklarını vurgularken, olası bir sorun ya da öneri durumunda vatandaşların, Gemlik Belediyesi’ne ait 444 16 05 ve 513 45 21-22-23 numaralı iletişim merkezinden 24 saat boyunca ulaşabileceklerinin altını çizdi. Bayramlar birlik ve beraberlik adına son derece önemli günler olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, “Rabbim herkese ağız tadıyla kurban bayramı geçirmeyi nasip etsin. Kurban keseceklerin de Allah kurbanını kabul etsin” diye konuştu.

Pazar esnafı ise, pazarda satışların iyi olduğunu Gemlik Belediyesine, pazarda sundukları hizmetler için teşekkür ederek, bütün vatandaşları pazara beklediklerini ifade etti.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir