Kurban Pazarı Açıldı Ama...

Kurban Pazarı Açıldı Ama…

Kurban Pazarı Açıldı Ama…

Gemlik’in Muratoba Mahallesi girişinde kurulan Kurban Pazarı, bölgede üçüncü yılını geçirirken, bölgede bulunan esnaf, bu yıl ilginin önceki yıllara göre daha az olduğunu dile getirdi.
2 SAATTE BİR SERVİS
Bu yıl bölgede üçüncü yılını geçiren Kurban Pazarında, su sorunu çözülürken, Gemlik Belediyesi tarafından sürekli ilaçlama hizmeti veriliyor. Servis hizmeti de sabah 08.00 den itibaren akşam saatlerine kadar 2 saatlik aralıklarla veriliyor.
SATIŞLARDAN MEMNUN DEĞİLLER
Kurban Pazarında bulunan esnafın en büyük sıkıntısı ise alım gücündeki düşüş. Geçtiğimiz yıllarda iyi hayvanların erken dönemde ayırtıldığını ve satıldığını belirten pazarcılar, bu yıl satılan hayvan sayısının pazar genelinde düşük olduğunun altını çizgiler. Ülke genelinde maddi anlamda alım gücünün düşük olduğunu belirten yetiştirici ve esnaflar ”Hayvanların bakım sürecinde, önemli miktarda maliyetimiz oluyor. Fiyatları düşürürsek, maliyetini bile kurtaramayız” dediler.
BÜYÜKBAŞ HAYVANDA BÖLGEDEKİ ÜRETİCİLER TERCİH EDİLİYOR
Kurban Pazarında Büyükbaş Hayvan satışında zorlanılırken, yerli üreticilerin ve kesim yerleri olanların tercih edildiğinin altı çiziliyor. Farklı vakıflar, kurumlar ve marketlerin de hisse anlamında kesim yapması, pazarda sirkülâsyonu düşürürken, ekonomik endişelerin de satışlara önemli ölçüde zararı olduğu belirtiliyor. Genellikle kredi kartı ile yapılan satışların tercih edildiği belirtilirken, bu nedenle kurban pazarında zorluklar yaşandığının altı çiziliyor.
KÜÇÜK BAŞ 1100 TL’DEN, BÜYÜKBAŞ 7 BİN 500 TL’DEN BAŞLIYOR
Kurban Pazarında fiyatlar da piyasadan farklı değil, küçükbaş hayvanda 1100 TL gibi ücretten satış yapılırken, büyük baş hayvanda da 7 bin 500 TL’den başlıyor. 200 Kilogram gelebilecek dananın fiyatı ise 8 bin 500 TL civarında. Büyükbaşta hisse ise 1200 Tl ile 1500 TL arasında değişiyor.
ŞİKAYETLER DEVAM EDİYOR
Kurban pazarında eksikliklerin devam ettiğinin altını çizen esnaf, öncelikli sorunun tuvaletin durumu ve yolların bozukluğu olduğunu belirtiyorlar. Olası bir yağmurda ise tezgahların su altında kalacağını dile getiren esnaf, Pazar günlerinde ilaçlama olmamasından dolayı önemli ölçüde sinek olduğunu, asıl sirkülasyonun ise pazar günleri yaşandığını dile getiriyor.



(Son Güncelleme: 8 Ağustos 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir