Gemlik Belediyesinden İstihdama Destek Sürüyor

Gemlik Belediyesinden İstihdama Destek Sürüyor

Gemlik Belediyesinin istihdama olan desteği hız kesmeden devam ediyor. Bu amaçla çalışmalarına devam eden Gemlik Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR Gemlik Hizmet Merkezi ile yapmış olduğu ortak protokol kapsamında 2018 yılındaki üçüncü Toplum Yararı Programını hayata geçirdi. Projeye başvuran 34 başvuru sahibinden mülakata katılı sağlayan 15 kişinin mülakatlarını Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binasında gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen mülakatta İŞKUR yetkilileri de hazır bulundu. Mülakata katılım sağlayan 15 kişinin tamamının başvurusu kabul edilerek, 1 Ağustos 2018 Çarşamba günü itibari ile Gemlik Belediyesinde çalışmaya başladı.

İŞKUR’un TYP programlarının çok yönlü faydaları olduğunu ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Gemlik Belediyesi olarak 2017-2018 yılları içerisinde Toplum Yararına Programlarının dördüncüsünü hayata geçiriyoruz. 2017 yılında bu projeler kapsamında 50, 2018 yılı Mayıs ayında 80, Haziran ayında 60 ve son olarak Ağustos ayında 15 vatandaşımız ile birlikte toplamda 205 vatandaşımızı bu projelerden yararlandırılarak istihdama olan desteğimizi sürdürmüş olduk. Bu çalışanlarımızın maaş ve sigorta işlemlerinde kullanılan kaynağın tamamı İŞKUR tarafından karşılanmaktadır. Hayata geçirdiğimiz bu projelerle Belediyemize işgücü takviyesinde bulunurken, aynı zamanda da Gemlik’te yaşayan dezavantajlı durumundaki, iş bulmakta güçlük çeken ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı işgücüne dâhil ettik.  Bundan sonrada Gemlik Belediyesi olarak projeler hazırlayarak TYP Programlarına başvuruda bulunacağız. Bakanlık tarafından da kabul görmesi durumunda Gemlikli hemşerilerime geçicide olsa iş imkânı sağlamaya devam edeceğiz’ ’diye konuştu.



(Son Güncelleme: 1 Ağustos 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir