Romanya’da Kardeş Şehir Buluşması

Romanya’da Kardeş Şehir Buluşması

Romanya’da Kardeş Şehir Buluşması

Gemlik Belediyesi ile Romanya’nın Navodari Kenti’nin Kardeş Şehir buluşmaları devam ediyor. 1999 yılından bu yana devam eden ilişkiler kapsamında Gemlik Belediyesi heyeti bir kez daha Romanya’ya giderek Navodari Bayram Günleri Festivaline katıldı. Uzun yolculuğun sonunda Novadari’ye varan heyeti Belediye Başkanı Cholue Florin karşıladı. Hep birlikte akşam yemeğine geçen iki ülke heyeti burada karşılıklı sohbet etti.

İki kardeş şehir arasındaki kültürel ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amaçlandığı 27 -31 Temmuz günlerini kapsayan gezide cami ve müze ziyaretleri yapıldı. Ayrıca Köstence ve Navodari şehrinin tarihi ve turistik yerleri ile birlikte Köstence Konsolosluğu da ziyaret edildi. Navadori Heyeti, 7-8-9 Eylül tarihlerinde yapılacak ve bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Gemlik Zeytini Festivaline davet edildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı’nın başkanlığında, Eski Belediye Başkanı Mehmet Turgut, belediye meclis üyeleri, belediye birim amirleri, belediye personelleri ile ailelerinin yanı sıra Bursa Mehter Takımının da yer aldığı gezide Gemlik heyeti Navodari Bayram Günlerine katıldı. Düzenlenen etkinliklerde farklı kostümleri ve yürüyüş stili, etkileyici müziği, heybetli duruşları ile Novodari’de ilgi odağı olan Bursa Mehter Takımı’nın seslendirdiği marşlar, orada yaşayan Türklerin yanı sıra Romanyalılar tarafından da hayranlıkla dinlenirken, seslendirdiği ‘Türkiyem’ ve ‘Bu bayrak’ marşları ise büyük alkışı aldı.

Ziyaretin son gününde ise Gemlik heyeti için düzenlenen veda yemeğinde bir araya gelindi. Novodari Belediye Başkanı Cholue Florin, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı’ya teşekkür plaketi verirken, Avcı’da, Başkan Florin’e Gemlik’ten getirdiği teşekkür plaketi ile zeytinyağı saklama kabı, zeytin ve zeytin ürünlerinin yer aldığı hediye sepetini vererek misafirperverlikleri için teşekkür etti.

 

 

 

 



(Son Güncelleme: 31 Temmuz 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir