Acar, “Çocukların geleceğiyle oynuyorsunuz!”

Acar, “Çocukların geleceğiyle oynuyorsunuz!”

CHP Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar, lise yerleştirmeleriyle ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Her bakan değiştiğinde sisteminde değiştiğini bunun zararını en çok çocukların çektiğini ifade eden Acar, çocukların gelecekleriyle oynandığını ve bunun ileride büyük sıkıntılar yaratacağını ifade etti.
Çocukların yeni bir sistem karmaşasına itildiğini söyleyen Acar, “Göründüğü üzere Adalet ve Kalkınma Partisi’nin en çok hata yaptığı ve bundan gocunmadığı geleceğimiz olan eğitim sistemimiz yine bir sorunlar silsilesiyle karşı karşıya, Yüz binlerce öğrenci istemediği bir okula gitmek zorunda bırakıldı. Bu sistem yanlıştır, hatadır. Yetkililerin acilen bu konuya el atması gerekmektedir. Evlatlarımız istediği okula gidemediği için ders çalışmayı bırakabilir ve devamsızlıklar artabilir” şeklinde konuştu.
“Eğitim sorunlar yumağı”
Türkiye’de her bakan değiştiğinde sınav sisteminde değiştiğini ifade eden CHP Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar, “ Ülkemizde 2002’den beridir her bakan değiştiğinde sınav sistemi de değişiyor. Liseye yeni başlayacak öğrenciler zaten nitelikli okula giremeyeceğim diye ders çalışmayı bıraktı. Bize gelen vatandaşların şikâyetlerine göre ise, Celal Bayar Anadolu Lisesi’ne 95 puanla giremeyen ama 80 puanla giren öğrenciler var. Bu tercihler çoğu öğrencinin ders çalışma şevk ve azmini kırmıştır. Yeni sınava hazırlanacak öğrenciler nasıl olsa giremeyeceğim diye ders çalışmayı bırakmıştır. 16 yıldır sorunlar yumağı olan ülkemizde eğitim sorunu bir türlü aşılamamış aksine her gün yeni eklenen hatalarla birlikte eğitim adeta bir sorunlar yumağına dönmüştür” dedi.
“Öğrenciler hayal kırıklığı yaşadı”
Tercihlerin açıklanmasıyla beraber çoğu öğrencinin hayal kırıklığı yaşadığını vurgulayan Acar, “Hiç durmadan vatandaşlardan şikâyetler alıyoruz. Bir sürü öğrenci dışarıda kalmış, yaptığı tercihe yerleşememiş bu öğrencilerde güven kaybına sebep oldu. Öğrenciler gittiği okulu eğer sevmezse devamsızlıklar artabilir, ders çalışmayabilir ve huzursuz olabilir. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Çok geçmeden bu evlatlarımızı kazanmak için hatanızdan dönerek yerleştirmeleri tekrar gözden geçirmeniz ve mağduriyetleri gidermeniz gerekmektedir. Aylarca sınava çalışan evlatlarımızın emeklerini boşa çıkartmayın yavrularımızı deneme tahtası haline getirmeyin” diye konuştu.
“Bina yapmakla sorunlar çözülmüyor”
Hükümetin son 16 yılda eğitim adına övündüğü tek şeyin bina yapmak olduğunu söyleyen Acar, “Hükümetin reklamlarında görüyoruz, son 16 yıldan beri eğitim adına övündükleri tek şey bina yapmak, ama ne yazık ki o binalarda okuyan öğrencileri bile doğru düzgün yerleştirmeyi beceremedi. Geleceğimiz adına kaygılı ve üzgünüz bu kadar öğrenci açıkta kalmamalı ve istemediği okulda eğitim almaya zorlanmamalıydı” diyerek sözlerini tamamladı.



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir