Balıkpazarı Hamamı, Kültür Merkezi olarak açıldı

Balıkpazarı Hamamı, Kültür Merkezi olarak açıldı

Balıkpazarı Hamamı, Kültür Merkezi olarak açıldı

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen ve Kültür Merkezi olarak Gemlik Belediyesinin işleteceği Balıkpazarı Hamamının açılışı yapıldı.

Açılışa Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, kurum ve dernek başkanları, muhtarlar ve STK temsilcileri katıldı.

YILMAZ; HİZMET YAĞMURUNA ALTIN KATKI

Programda ilk sözü alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ”Hizmet yağmuru Gemlik’te devam ediyor. Bu defa da altın değerinde bire hizmeti Balıkpazarı mevkiimize kazandırıyoruz. Balıkpazarı Hamamı bir iki yıl önce terk edilmiş virane haldeydi. Büyükşehir Belediyemiz ile güzel bir çalışma yaptık. Özellikle hanım kardeşlerimiz için önemli bir buluşma noktasını Gemlik’e kazandırdık. Beraberinde kültürel faaliyetlerin de yapılacağı merkezimiz ilçemize hayırlı olsun.

Ak Parti kadroları toplumun ihtiyaçlarına göre çalışmalarına devam ediyor. Buna göre yasalar da çıkarılıyor. Büyükşehir yasası da eleştirilmişti. Bugün görüyoruz ki ilçelere önemli hizmetler kazandırıyor. Yasa çıktığından bu yana en önemli desteği de Gemlik aldı” dedi.

AKTAŞ; BALIKPAZARI HAMAMI BULUŞMA MERKEZİ OLACAK

Ardından söz alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş; ”Bursa çok güzel bir il. Bursa’nın en güzel noktalarından biri de Gemlik. Gemlik ticaret hacmi yüksek, deniz taşımacılığından da merkez olan bir ilçemiz. Dünyaca ünlü zeytiniyle de önemini bir kat daha artırıyor. 300-400 yıl arasında tarihlendirilen hamamımızın atıl durumdan kültür merkezi haline gelmesi bizleri de memnun etti.

Cumhurbaşkanımızın Millet Kıraathanesi kavramı özellikle yanlış aksettirilmişti. Oysa, Cumhurbaşkanımızın bahsettiği, kültür yuvaları, buluşma noktalarıydı. Balıkpazarı hamamımız her ne kadar Millet Kıraathanesi olmasa da, önemli bir buluşma noktası olacaktır” şeklinde konuştu.

IŞIK; GEMLİK ADINA ÖNEMLİ ÇALIŞMA YAPILACAK

Son olarak söz alan Bursa Milletvekili Zafer Işık ise; ”Balıkpazarı hamamının tekrar ayağa kaldırılması, tarihi mirasa nasıl sahip çıkıldığının örneğidir. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bursa için önemli çalışmalarımız var. Bursa Milletvekilleri, mecliste komisyonlarda önemli görevler aldı. Bursa milletvekilleri adeta komisyonlara damgasını vurdu.

Bugüne kadar önemli çalışmalar yaptık. Çocuk istismarı yasası gibi önemli bir yasa komisyonlarımızdan çıkmak üzere, kısa zamanda da yasalaşacaktır. Gemlik ile alakalı da önemli bir çalışmamız olacak. Önümüzdeki dönemde Gemlik Belediye Başkanımız ve İlçe Başkanımız Ankara’ya gelecekler, bu çalışmalar üzerinde istişare edecek, oluşan konuları da bakanlıklarımıza aktaracağız” dedi.

Konuşmalar sonrası açılış kurdelesi protokol tarafından kesilirken, tarihi bina katılımcılar tarafından ziyaret edildi.

 

 

 



(Son Güncelleme: 18 Temmuz 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir