Balıkpazarının Dokusu Değişiyor

Balıkpazarının Dokusu Değişiyor

 

Gemlik Balıkpazarı Mahallesi Alemdar Caddesinde bulunan bir binanın yıkımı daha Gemlik Belediyesi tarafından gerçekleştirildi.

Alemdar Caddesinde tarihi Balık Pazarı Hamamına giden yolun köşesinde bulunan binanın yıkım işlemlerini Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Fen İşleri Müdürü Hasan Tahsin Aydın ve Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Dedetürk de yakından izledi.

Bir bölümü de Yedievler Sokağa bakan binanın yıkılması, aynı zamanda dönüş yolunu da genişletecek. Gemlik Belediyesinin binayı kamulaştırmasıyla başlayan işlemler sonrasında, Balıkpazarına kazandırılması devam eden tarihi dokuya, bölgenin metruk binalardan arınmasının da önemli katkı sağlayacağı ön görülüyor.

YILMAZ; TARİH GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Konu ile alakalı açıklama yapan Gemlik Belediye Başkan Refik Yılmaz; ”Balıkpazarında önemli bir dönüşüme imza atıyoruz. Balıkpazarı mahallesi bir yandan tarihi dokusunu kazanırken, bir yandan da mahalleye nefes aldırmak İçin kamulaştırma yaparak tarihi Balıkpazarı hamamının önünü açıyoruz, yolları genişletiyoruz,  mahalle meydanı oluşturuyoruz, donatı alanları kazandırıyoruz.

Gemlik’in dönüşümü adına bugüne kadar yapılamayan pek çok hizmeti yapmak, bize nasip oldu. Balıkpazarı Camiinin etrafını açmak, Büyükşehir belediyemizin Paşa Konağı, yalı konağı, şimdi de Balıkpazarı hamamı gibi çalışmalarımız bölgeye değer kazandırdı. Balıkpazarı mahallesinde İleride yapacağımız zeytin müzesiyle de Gemlik’imiz daha da değer kazanacaktır. Büyükşehir Belediyesi ve Gemlik Belediyesinin uyumlu çalışması sonrasında bu önemli eserler halkımızın hizmetine sunulmuş oluyor

Geçmişin ve ecdatlarımızın eserlerine sahip çıkmak konusunda yaptığımız hizmet, bölgede yaşayanlar ve Gemlikliler tarafından da ilgi ile karşılanıyor.  Binanın yıkımı tamamlandığında, bölgenin silueti adına önemli katkı olacak” dedi.



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir