Ülkücü Şehit'in adı vurulduğu sokağa verildi

Ülkücü Şehit’in adı vurulduğu sokağa verildi

Ülkücü Şehit’in adı vurulduğu sokağa verildi

Gemlik Belediye Meclisi Temmuz Ay’ı ikinci toplantısı Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binasında yapıldı. Toplantıda genel gündem maddelerinin yanı sıra, Ülkücü Şehit Erol Pınar, Balıkpazar girişinde öldürülen Düzgün Akyıldız ve Umurbey eski belediye başkanı Rıfat Sömer’in isimlerinin adı farklı sokaklara verildi.
Erol Pınar’ın İsmi Şehit Olduğu Yere
1 Ağustos 1980 günü Borusan firmasında işine gitmek isterken, Devrimci olduğunu iddia eden militanlar tarafından şehit edilen Erol Pınar’ın ismi şehit edildiği sokağa verildi. Alemdar Caddesi Ballı Sokak’ın adı, artık Erol Pınar Sokağı olacak.
MHP ve Şehit Ailesinden Teşekkür
Milliyetçi Hareket Partisi Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, Belediye Meclis Üyeleri ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a teşekkür ederken; ”Gemlik’te 1980 yılında acı bir olayda kaybettiğimiz MHP İlçe Sekreterimiz Erol Pınar’ın isminin şehit edildiği yere verilmesi, bizler ve Gemlik için anlamlı bir hareket olmuştur. Sözde işçinin ve emekçinin yanında olduğunu iddia edilenler tarafından öldürülen bir işçiydi Erol Pınar. Gemlik’in de tek ülkücü şehidi olan ağabeyimizin adının daha iyi temsil edilmesi için elimizden geleni yapacağız. Adının verildiği sokakta, hayatını ve kim olduğunu anlatan bir kaide yaptıracak ve böyle önemli bir ismi, sonraki nesillere de tanıtacağız” dedi.
Erol Pınar’ın Ailesinden de Teşekkür
Sokağa isminin verilmesinin ardından açıklama yapan Şehit Erol Pınar’ın kardeşi İnci Kutbay ise, ”38 yıldır Erol Ağabeyimin acısını içimde hissediyorum. Erol Pınar, sadece bizler için değil Gemlik için de önemli bir değerdi. İsminin verilmesinden çok memnun olduk. Allah emeği geçenlerden razı olsun” şeklinde konuştu.



(Son Güncelleme: 11 Temmuz 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir