Gemlik Mesire Alanı Yolları Elden Geçiyor

Gemlik Mesire Alanı Yolları Elden Geçiyor

Gemlik Mesire Alanı Yolları Elden Geçiyor

Daha yeşil ve yaşanabilir bir Gemlik hedefiyle yola çıkan Gemlik Belediyesi, bir yandan yeni parklar inşa ederken, diğer yandan ilçede kazandırdığı mesire alanlarına ulaşım kolaylığı sağlıyor.
Bu kapsamda kış aylarında yağmur sularından dolayı bozulan Gemlik mesire alanı yolları vatandaşların daha rahat ulaşım sağlamaları için belediye ekipleri tarafından onarılıyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşların yoğun olarak piknik yapmak için ziyaret ettikleri Gemlik Mesire alanı yollarında çift kat sathi kaplama işlemlerine başladı.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Fen İşleri Müdürü Hasan Tahsin Aydın, “Parkurumuza bu yıl kattığımız kombi mix sathi kaplama aracımız ile birlikte aynı anda hem emülsiyon püskürtmesi hem de agrega serim işlemini ayni anda yaparak malzeme zayiatını ortadan kaldırıyoruz” dedi. Uygulamayı çift kat yaparak daha kalıcı bir yol yüzeyinin elde edildiğini belirten Aydın, “Bu makine ile +10°C’yi bulan her sıcaklıkta sathi kaplama imalatının yapılması mümkün hale geldi” diye konuştu. Sathi kaplama aracı yollara, aynı anda hem zift hem de mıcır seriyor. Peşinden gelen silindir ise kaplamayı sıkıştırıyor. Yürütülen çalışmalar neticesinde iki aracın yan yana geçmekte zorlandığı 4.5 metre genişliğinde ki mesire alanı yolları 8 metreye çıkarıldı. Ziyaretçilerin araçlarını park ederken sıkıntı yaşamamaları için otopark alanı da ayrıca genişletiliyor.
Gemlik mesire alanı yolunda asfalt olmadığı için araç geçişi sırasında oluşan tozun piknikçilere rahatsızlık verdiğini belirten Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bu sıkıntının giderileceğini belirtti. Gemlik Mesire alanında yapılan düzenleme çalışmaları sonrasında vatandaşların mesire alanına akın etmeye başladığını ifade eden Başkan Yılmaz, “Özellikle hafta sonu vatandaşlarımızın uğrak yeri haline gelen Gemlik Mesire alanımızda otopark sorununu yaşanmaması için yolu genişleterek, park ihtiyacını da karşılamış olacağız. Günlük hayatın koşuşturması arasında yorulan insanların, nefes alabilecekleri, çocuklarımızın da güvenle oynayabilecekleri doğayla iç içe ortamlar oluşturmak adına çalışmalarımız devam edecek” dedi.



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir