Kurban Bayramı Öncesi Denetimler Sürüyor

Kurban Bayramı Öncesi Denetimler Sürüyor

 

Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü vatandaşların rahat bir bayram geçirmesi için ilçe genelinde çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki aylarda idrak edeceğimiz kurban bayramı öncesi, ülkemizin değişik noktalarından ilçemize kurbanlık hayvanların gelmeye başladığı bu dönem içerisinde, gerek vatandaşlardan gelen şikâyetler gerekse Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetim ve kontroller sıklaştırıldı.

Gerekli hijyen ve altyapı şartlarından yoksun alanlarda yapılan hayvan kesimlerinin çevre ve insan sağlığı açısından risk oluşturduğunu ifade eden Belediye Zabıta Müdürü Yaşar Demirdirek, 7/24 denetimler yapılarak kaçak kesimlere müsamaha gösterilmeyeceğini söyledi. Hayvan besleme veya satış yapmanın şehir içerisinde yasak olduğuna dair belediye meclis kararının olduğunu hatırlatan Demirdirek, “Yaklaşan kurban bayramında hiç kimseye sıkıntı vermek istemeyiz. Ancak, şehir içerisinde hayvan beslenmesi veya satışının yapılması Zabıta Yönetmeliğince yasak olduğu karara bağlanmıştır. Hayvan pazarı dışında hayvan alıp-satarak veya satış için herhangi bir alanda hayvanları bekletmek yasaktır.  Kurbanlık için hayvan getiren vatandaşlarımızın yasal yaptırımla karşı karşıya kalmamaları için belediyemizin Muratoba Mahallesi yolu üzerinde kurbanlık hayvan bakım ve satışı için ayırdığı yere hayvanlarını taşımaları ve satışlarını buradan yapmaları gerekmektedir. Zabıta müdürlüğü olarak biz üzerimize düşen yasal görevi yapmak durumundayız, ikazlarımıza uymayan ve ısrarla kurbanlık hayvan bakan bazı kişiler hakkında yasal işlemler başlatılmıştır. Konu ile alakalı olarak denetim ve kontrollerimiz ilerleyen günlerde de sıklıkla devam edecektir” dedi.



(Son Güncelleme: 4 Temmuz 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir