Sahiller artık daha temiz

Sahiller artık daha temiz

Sahiller artık daha temiz

    Son dönemde yapılan sahil yatırımları ve hizmetleriyle Bursa’;nın ‘;Deniz Şehri’; kimliğini ön plana çıkaran Büyükşehir Belediyesi, 24 adet halk plajının vatandaşlar tarafından daha rahat ve konforlu şekilde kullanılabilmesi için sürdürdüğü çalışmaları tamamladı.

Bursa’;nın turizm potansiyelini artırmayı sektörden daha fazla pay alabilmesini hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, 24 adet halk plajında yaptığı düzenleme çalışmalarında sona geldi. Sahil Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından planlanan çalışmalarla, vatandaşların yaz ayları boyunca sahilleri daha rahat ve konforlu şekilde kullanabilmesi için gerekli her türlü tedbir alındı. Özellikle poyraz rüzgarları sonucu oluşan dalga hareketleriyle kum kaybı yaşanan sahillere takviye yapıldı. Sezon öncesi başlayan kum takviye çalışmaları kapsamında Güzelyalı, Kurşunlu, Kumla ve Narlı plajları ele alındı. Kumsalı dar olan bu plajlarda kamyonlarla kum serme ve tesviye çalışmaları gerçekleştirildi. Karacabey’;de Yeniköy ve Malkara, Mudanya’;da Eşkel, Eğerce, Mesudiye ve Gemlik’;te Kumsaz fibi geniş plajlarda kumlar otomatik araçlarla elenerek temizlendi ve tüm bu alanlar yazlıkçıların kullanımına hazır hale getirildi. Ayrıca plajlarda duş, kabin ve çöp kutularının tamir ve bakım çalışmaları da tamamlanarak montajları yapıldı. Yüzme sezonu boyunca sahillerde oluşan mevsimsel kirlilikler, yosunlar ve atıklar da Sahil Hizmetleri Şube Müdürlüğü temizlik ekipleri tarafından giderildi. Plajlar, yapılan çalışmalar sonucunda, bu yaz da her yüzme sezonunda olduğu gibi temiz ve kaliteli kumlarıyla vatandaşlara hizmet verecek.

 



(Son Güncelleme: 28 Haziran 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir