Buski yatırımlarını anlattı

Buski yatırımlarını anlattı

Buski yatırımlarını anlattı

Buski Gemlik Müdürü Aykut Çatal, Gemlik’te göreve geldiği dönemden itibaren yaptığı yatırımlar ile alakalı bilgilendirme yaptı.

Gemlik merkezinin yerleşim bölgesinin kotunun deniz seviyesinin altında olduğundan çalışması zor bölge olduğunu ifade eden Aykut Çatal; ”Bu durum altyapı sorunlarını beraberinde getirmektedir. Eski yerleşim yeri olması, nüfusun kalabalık olması ve merkezdeki arazi eğiminin aşırı düşük olması gibi nedenler, bu sorunu bir çırpıda halletmeyi engellemektedir.

Buski Genel Müdürlüğünün son dönemde yaptığı büyük yatırımlar Kumsaz, Orhangazi yolu üzerinde ve Kumla’da üç adet büyük arıtma tesisi inşasıdır. Orhangazi yolu üzerindeki arıtma tamamlandığında Gemlik merkez mahallere ait atık sular mevcut ön arıtma ile tesise aktarılacak ve su arıtılarak denize deşarj edilecektir.

Aşırı yağan yağmurlarda maalesef mevcut kanalizasyon hattına yağmur suyu girmektedir. Bunun sonucunda da taşmalar yaşanmaktadır. Bu durum da ileride arıtma tesislerinin verimli çalışmasıyla sonlanacaktır.

Buski Genel Müdürlüğü sorumluluk alanı imar ve kadastro yolu sınırları dahilinde olup, bına atık su parsel bacaları ile site içinde oluşan tüm problemler sorumluluk alanımız dışındadır. Özel mülk statüsündeki bölgelerden gelen arıza talepleri, toplam arıza kayıtlarının %30-40’ını teşkil etmektedir.

Öncelik 185’e Yapılan İhbarlardadır

Genel Müdürlüğümüz bünyesinde merkez ve tüm şebeke müdürlüklerinde olmak üzere 185 arıza servisi oluşturulmuştur. Bu serviste çalışan tüm personelimiz, kalite standartlarından eğitimden geçmiş olup, arıza kaydı alırken gerekli tüm detayları almakta ve işten sorumlu ekibe tablet bilgisayarla internet üzerinden online olarak gönderilmektedir. Bu arıza kaydından sonra en az 32 saat içinde çözüme ulaştırılıp iş emri kapanmak zorundadır. İş emri ise 185 arıza bildirimi geldiğinde otomatik olarak iş programı sırasına girer. 185 Su Arıza Servisi dışında gelen özel talepler, programı aksatmakta olup, verimliliği düşürmektedir.

Büyük Kumla Barajı 2020 yılında tamamlanıp devreye sokulduğunda Gemlik’in her mahallesi aynı kalitede su temin edecek olup, kuyu takviyesine gerek kalmayacaktır” dedi.



(Son Güncelleme: 28 Haziran 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir