Çarşı Deresine Estetik Dokunuşlar

Çarşı Deresine Estetik Dokunuşlar

Gemlik Belediye kente değer katacak projeleri ile ilçenin estetik görünümünü tazelemeye devam ediyor. Bu kapsamda Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri odun deposu istikametinden Gemlik körfezine bağlanan ve ilçe merkezinden geçen çarsı deresinde boydan boya çift taraflı korkuluk çalışmalarını tamamladı. Çarşı deresinin, körfeze döküldüğü alana kadar olan kısmında ise 150 metre uzunluğunda ki dere duvarları 2 bin m2 patlatma traverten taşlarla kaplanarak dere içine doğal, modern ve estetik bir görünüm kazandırıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ekiplerin çarşı deresinin bakım, temizlenme ve modernize çalışmalarını tamamladığını söyledi. Dere boyunda korkuluklarla da vatandaşların can güvenliğini sağladıklarını açıklayan Başkan Yılmaz, derenin çarşı içinde kalan kısmında da patlatma traverten taşlarla modern ve doğal bir görünüm kazandırdıklarını dile getirdi. Önümüzde ki günlerde de devam edecek olan modernize çalışmaları kapsamında dere tabanının mavi havuz taşları ile kaplanacağını açıklayan Başkan Yılmaz, ayrıca dereye deniz suyu pompalanarak devir daim sistemi ile canlıların üremesinin sağlanacağını, kötü koku ve görüntü kirliliğinin önüne geçileceğini sözlerine ekledi.



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir