Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi
Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Yeni Sistem Neler Getirecek

Yeni Sistem Neler Getirecek

Karşı olanların bile, menfaatine uygun olan bir sistem için, 24 Haziranda seçime gideceğiz. Bu seçim sistemi, belki de siyasi ömrü boyunca iktidar adayı olamayacak olan bir (CHP) yi bile, şanslı hale getirmiştir.
Artık tüm dünyada da, bizde de koalisyon hükümetleri, siyasi ağırlıklarını kaybetmiştir. Almanya’da üç ay sonra, zar zor kurulabilen, iki partili koalisyon hükümetinden, çatlama sesleri gelmeye başlamıştır.
Yeni sistemde, birbirine en uygun iki parti ‘’Cumhur İttifakında’’ buluşmuştur. Bu oraklığın zaman içinde dindarlıktan daha fazla, milletçiliğe kayacağını, hep birlikte göreceğiz.
CHP ve HDP birlikteliği de, her geçen seçim, daha da güçlenecektir. Seçmen oy pusulasında her ne kadar ‘’CHP,Saadet ve İyi Parti’’ ortaklığını görüyorsa da, esas ortaklık, ‘’CHP-HDP’’ ortaklığıdır.
Nitekim, bu ortaklığın en etkili ürününü Muharrem İnce’nin, Diyarbakır mitinginde görmüştük. Yoğun kalabalık meydandaki coşku ve katılımcıların el işareti bu analizimizi, haklı çıkarmıştır.
CHP İle HDP yakınlaşmasının mimarının, Amerika olduğunu anlıyoruz. Bu yakınlaşmada FETÖ örgütünün büyük payı olduğunu da, görüyoruz.
Zaman içinde bu yakınlaşmadan, (HDP) nin daha karlı çıkacağına, tanık olacağız. Ak Parti yakınlaşmasında, Bahçeli’nin vereceği desteği, (MHP) tabanında göremiyoruz.
(MHP) nin güçlü çekirdek kesimi, erken uyanırsa, bu yakınlığın gelecekte oluşabilecek, güçlü milliyetçi bir partinin temeli olduğunu, görecektir.
Amerika ve güçlü Avrupa ülkelerinde, güçlü milliyetçi hareketler, devreye girmiştir. Milliyetçi odaklar devlet yönetiminde olmasa da, kararlarda etkilidir.
Meral Akşener acele etmeseydi, Amerika’nın eski büyük elçisine bulaşmasaydı, belki de bu yeni akımın, lideri olacaktı.
Bu gün, Ortadoğu ve Doğu Akdeniz’de yaşanan krizleri, milliyetçi bir ittifakın dışında, hiçbir ortaklık çözemez.

GÜNÜN SÖZÜ
Ülkemi ailemden daha çok severim.
Ama insanlığa ülkeme değişmem.
‘’Fenelon’’



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir