Işık; ''Bölgenin Zeytinde Kalkınması İçin Çalışacağız''

Işık; ”Bölgenin Zeytinde Kalkınması İçin Çalışacağız”

Işık; ”Bölgenin Zeytinde Kalkınması İçin Çalışacağız”

Ak Parti Bursa Milletvekili Adayı Zafer Işık, Gemlik, Orhangazi, İznik ve Mudanya’da yaptığı çalışmalarda, zeytin ile alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Işık; ”Bölge zeytinin gelişimi adına, ilçelerin ortak hareket etmesi gerekir” dedi.
Kendisinin de zeytin üreticisi olduğunu, buradan gelen kazanç ile büyüdüğünü ve eğitim aldığını ifade eden milletvekili adayı Zafer Işık; ”Gemlik, İznik ve Orhangazi bölgesine, konu zeytin olunca Mudanya’yı da dahil etmek zorundayız. Geçtiğimiz dönemde borsa tarafından kazanılan coğrafi işaret hakkını daha ileriye taşımalı ve bu yönde çalışmalar yapmalıyız.
Zeytin üreticisinin çözülmesi gereken sorunları var. Bizim bölgemizde ilçelerin ve üreticilerin ortak hareketi, bölge zeytininin değerini artıracaktır. Gemlik gibi önemli bir markayı, daha doğru kullanarak üreticilerimizin girdilerini artıracağız. Markalaşmaya giden dünyada, Türkiye ve yurt dışında bile ilgi gören Gemlik zeytini ile alakalı çalışmalarda, zeytin laboratuarları ve çağımıza uygun yeniliklerle zeytin üreticimizi destekleyeceğiz. Zeytincinin sorunlarını doğrudan bilen birinin de mecliste yer almasının imkanlarını bölgemiz yaşayacaktır” dedi.
Nakliye Sektörü Geleceğe Hazırlanmalı
Gemlik’te esnaf ve kooperatif ziyaretleri de yapan Işık; ”Nakliye sektöründe Gemlik Türkiye’nin en önemli noktalarından biri olarak görülüyor. Sektörümüzdeki firmalar ve Kooperatiflerimiz gün geçtikçe araç filolarını ve kendilerini yeniliyorlar. Gemlik’in önemli bir depolama merkezi olacağı da göz önüne alındığında, bölgede istihdam ve ihtiyaç artacaktır. Geleceğe bugünden hazırlanmak adına, kooperatif ve firmalarımızla oluşturacağımız bir konsensüsün geleceğe hazırlanmak adına önemli bir adım olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir