Kuzey İmar Planları 1.Etap Tapuları Hak Sahiplerine Teslim Edildi

Kuzey İmar Planları 1.Etap Tapuları Hak Sahiplerine Teslim Edildi

Kuzey İmar Planları 1.Etap Tapuları Hak Sahiplerine Teslim Edildi

Gemlik’in ve Gemliklilerin uzun yıllardan beri kanayan arası haline gelen Kuzey İmar Planları çözüme kavuştu. Bu kapsamda Gemlik Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğünün hazırladığı Kuzey Planlarının 1.Etap tapuları hak sahiplerine teslim edildi.

Balıkpazarı Mahallesi kahvehaneler mevkiinde düzenlenen tapu teslim törenine Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, Ak Parti Bursa Milletvekili Adayı Zafer Işık’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Vedat Büyükgölcigezli ve Ahmet Avcı çok sayıda vatandaş katıldı.

İlk sözü alan Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, “Gemlik’te uzun yıllardır çözüme kavuşması beklenen Kuzey İmar Planlarının sorununun sonunda çözüme kavuşturulmasından mutluluk duyduğunu söyledi. Birileri konuşacak biz icraat yapacağız. Çünkü biz konuşmaya değil icraat yapmaya geldik diye sözlerini sürdüren İslam, “Kuzey İmar Planlarının Gemlik’e hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Ardından söz alan Ak Parti Bursa Milletvekili Adayı Zafer Işık da, “Kuzey Planlarının 1. Etap tapularının teslim etmenin gururu ve heyecanını yaşıyoruz. İnşallah parlamentoya gittiğimizde 2. ve 3. Etap projelerinin de takipçisi olacağız” dedi. Tapuların hissedarlara hayırlı olmasını dileyen ışık, güzel planlarla Gemlik’e yakışır imarların yapılması temennisinde bulundu.

Son olarak söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da, Kuzey İmar Planları için 2007 yılından bu yana yaşanan sıkıntılı dönemi anlattığı konuşmasında Kuzey İmar Planları, Türkiye’de bürokrasinin ne kadar işlere ket vurduğunun en somut örneğidir” dedi. Kuzey Planlarından dolayı Ağır Ceza Mahkemelerinde yargılandıklarını hatırlatan Başkan Yılmaz, ”Mahkeme süreci uzadı ama sonunda beraat ettik. İdare mahkemesi planlarımızı iptal etti. Daha sonra Danıştay, idare mahkemesinin kararını bozdu. Tekrar bu planlar için emek verdik, çaba sarf ettik. Geldiğimiz noktada çok şükür bugün bu tapu teslim törenini yapıyoruz” dedi.

Sürecin her bir adımının ve aşamasının çileli ve zor bir yolculuk olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, Bu süreçte başından sonuna kadar emeği geçen başta rahmetli Büyükşehir Belediye Başkanımız Hikmet Şahin olmak üzere, Önceki Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe, Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a ve meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Gemlik’in büyük bir ihtiyacını çok şükür bugün sonuçlandırmış olduk. Bütün çabamız sahilleriyle, meydanlarıyla, caddeleriyle, dinlenme alanlarıyla, camileriyle, okullarıyla ve sağlık ocaklarıyla daha yaşanabilir bir Gemlik oluşturmak için” diye konuştu.

Kuzey planlarında 10837m2, 8087m2, 9718m2 olmak üzere üç okul alanı da düşünüldüğünün müjdesini veren Belediye Başkanı Refik Yılmaz bunun yanı sıra 2 cami alanı, 3 ayrı bölgede 23325 m2 park alanı, 3 ayrı bölgede rekreasyon alanı, spor ve oyun alanlarının da bulunduğunu söyledi. Gemlik’i değiştirmek, dönüştürmek ve milletin ihtiyaç duyduğu hizmetleri bir bir hayata geçiriyoruz” diye konuşan Yılmaz, Kuzey planları 1. Etap tapularının Gemlik’e hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Kuzey İmar Planları 1. Etap tapuları hak sahiplerine teslim edildi.

 



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir