Selimiye Camii İbatede Açıldı

Selimiye Camii İbatede Açıldı

Gemlik Belediyesinin katkılarıyla Armutlu İlçesine bağlı Selimiye Köyünde yaptırılan Selimiye Camii mehter eşliğinde ibadete açıldı.

Törene Armutlu Kaymakamı Uğur Sezer, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, Armutlu İlçe Müftüsü Ahmet Mehmetalioğlu, Selimiye Köyü Muhtarı Emir Kayaoğlu, siyasi parti başkanları, meclis üyeleri, birim amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Selimiye Camii İbatede Açıldı

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Armutlu İlçe Müftüsü Ahmet Mehmetalioğlu “Cami yapmak önemlidir, ama camide cemaati olmak daha önemlidir” dedi. Caminin yapımında emeği dernek yönetimi ve hayırseverlere teşekkür eden Mehmetalioğlu, “Hiçbir siyasi ve ticari geri dönüşüm beklemeden kendi belde ve bölgesinin dışında bir yere bu kadar büyük yardımı yapan Gemlik Belediye Başkanımıza da sonsuz teşekkür ediyorum. Selimiye Camiimiz hayırlı olsun” diye konuştu.

Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan konuşmasında, “Camileri inşa etmek kadar içinde ki cemaati doldurmanında önemli olduğuna dikkat çekti. Katkılarından dolayı Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a ve camii dernek yönetimine teşekkür eden Birkan, Selimiye Camiinin köy halkına hayırlı olmasını diledi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı konuşmasında, “Böylesine güzel bir eserin ortaya çıkmasından son derece mutluyuz, huzurluyuz. İnşallah bu minareden kıyamete kadar ezan sesleri okunur. Kuran-i kerim tilavetleri kalplere ve gönüllere işlenir. Camiler birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını en üst şekilde yaşadığımız nezih mekânlar. Medeniyetimizin özünde yer alan camilerimizin her daim cemaatimiz tarafından doldurulmasını diliyorum. Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum” diye konuştu.

Son olarak söz alan Armutlu Kaymakamı Uğur Sezer de, Gemlik, eski köyü Selimiye’yi unutmadı” dedi. Selimiye köyümüze Gemlik Belediyesinin büyük destekleriyle çok güzel bir eser kazandırıldı. İnşallah camiimiz garip kalmaz” diye konuşan Sezer, vatandaşların bayramlarını kutlayarak, Selimiye Camiinin, Selimiye köyüne hayırlı olmasını diledi.

Selimiye Camii ibadete açılma töreni sonrasında Gemlik Belediyesi köy halkına iftar yemeği verdi. Armutlu Merkez Camii İmam hatibi Yusuf Turan’ın okuduğu Kur´an-i Kerim tilavetinin ardından akşam ezanı ile birlikte yüzlerce kişi dualarla iftarını açtı.



(Son Güncelleme: 13 Haziran 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir