....Allah'a Şirk Koşmak...
....Allah'a Şirk Koşmak...

….Ramazan Bayramı…

….Ramazan Bayramı…

Mubarek Ramazan ayını geride bırakıp bayrama çıkmanın mutluluğu içindeyiz. Müslüman Ramazan ayı geldiği için sevindiği gibi Ramazanda vazifelerini yapıp da bayrama çıktığında da sevinmeli ki sanki bayram Ramazanda kazandıklarının karşılığını aldığı gün gibi görünmeli.
Senede iki tane dini bayramımız vardır. Birisi Ramazan Bayramı diğeri kurban Bayramı. Bunların isimlerine şeker bayramı, et bayramı gibi isimler koyup bizi dinimizden, mukaddesatımızdan, milli ve manevi değerlerimizden ayırmak isteyenlere karşı daha çok değerlerimize sahip çıkalım, bu değerlerimizden kopmayalım, yozlaşmayalm.
Şaban ayı çok mubarek bir aydır. Peygamber Efendimiz (s.a.v.); “Şaban benim ayımdır” buyururken birileri yüzünden çocuklarımıza Şaban ismini koymaktan utanan bir toplum haline geldik. Bunda dolayıdır ki Şaban ismine sahip birçok kişi isimlerini değiştirmek için mahkemelere başvurmuşlardır. O böceğe niye kara fatma ismini koydular ?, Fatıma annemiz kim? Köpeğe arap ismini koyanların kimin ismini küçültmeye çalıştıkları bellidir. Abdülhamid Han eriğine papaz eriği diyenler aynı zihniyetlerdir. Dini bayramlarımızın isimleri de bellidir. Bu isimleri Efendimiz (s.a.v.) koymuştur. Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı. Bayramalr af ve mağfiret sebebleridir. Efendimiz (s.a.v.) “İki bayram gecesi yapılan dua reddolunmaz” buyurmuştur.
Bayramlarda tabiri caiz ise kopartıyoruz. Bir ay boyunca nefsimizi firenlerken bayramda fireni kopmuş kamyon gibi haramlara dalıyoruz. Bayramalarda bir çok haramlar diz boyu işlenmektedir.
Efendimiz (s.a.v.) ;
“Eller zina eder, gözler zina eder” buyuruyor.
Ellerin zinası, sana haram olanları tutmandır ki, bayramlaşmalarda birçoklarımız bu günaha düşüyoruz. Gözlerin zinası, sana yasak olanlara bakmandır. Bunların hepsi insanı büyük zinaya götürür. Allah(c.c.) muhafaza Bakmak, konuşmak, tutmak başlangıç böyle oluyor.
Ramazanda sokaklarımızın hali nasıldı? Büyüklerin ellerinde Kur’anlar mukabeleye gidip geliyorlar, teravihe gidip geliyorlar, sahurda evlerimizin ışıkları yanıyor, yaz olması hasebiyle yaz kuran kursları devam ediyor ve çocuklarımızın ellerinde Kur’an , elif-ba’sıyla camiye, kur’an kursuna, medreseye gidip geliyor. Gelin bu güzelliklerimizi bir aya değil, bir seneye değil, bir ömre yayalım ve yaşayalım.
Evleri yıkılmış, bayrakları inmiş müslüman kardeşlerimize dua etmyi unutmayalım.
Hayırlı bayramlar, Bayramınız Mübarek olsun…
Fi emanillah (Allah’a emanet)



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir