Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi
Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Kontrollümü, Değil mi, Onu Oylayacağız

Kontrollümü, Değil mi, Onu Oylayacağız

Seçim sürecinde, adayların yaptığı açıklamalara ve meydanlarda toplanan kalabalığa baktığımızda, aşağı yukarı bir tahmine ulaşabiliyoruz. Öncelikle, Muharrem İnce’nin Kılıçtaroğlu’ndan daha etkili olduğunu, görüyoruz.
Ayrıca Muharrem İnce’nin, Meral Akşener ‘den daha şanslı olduğunu da, hissediyoruz. Ama. (CHP) liderliğindeki ittifakın, en büyük çıkmazın, ‘’bol adaylı dağınık bir ortaklık’’ olduğuna, tanık olacağız.
Şayet bu ortaklık, bir çatı adayı ile çıkabilseydi, Ak Partinin de Erdoğan’ında, daha çok zorlanacağını, görecektik.
Seçimler sonuçlandıktan sonra, yenilginin faturasının Meral Akşener’e kesileceğini, göreceğiz. Seçmen, Millet İttifakı diye sunulan bu ittifakı, dağınık bir ortaklık gibi görüyor.
Dışarıdan ayrı gibi dursa da, seçmen CHP ve HDP birlikteliğini, çok iyi seziyor. Bu birlikteliğin, (CHP)nin zararına olacağını, ve geçmişle, 7 Haziran seçimlerinde alınan sonuçların, tekrar etmeyeceğini, düşünüyoruz.
Zira, Amerika’nın (YPG) yi silahla donatması, (HDP) nin Türkiye siyasetindeki prestijini, yıkmıştır. Tabi, (CHP) nin de bu sarsıntıdan gerekli payını alacağını, göreceğiz.
Seçmen adayların demokrasi vurgusu ile Demirtaş’ın seçim kampanyası için hapisten çıkarılması talebini, birlikte değerlendirmektedir.
Partilerin manifestosunda, FETÖ, YPG ve onların destekçileri için, ne gibi açıklamalar olduğuna da, dikkatle bakıyoruz.
Aslında, bu seçimde 15 Temmuzu oylayacağız. 15 Temmuz, bir kontrollü darbe midir? Yoksa askerin, polisin ve halkın öldürüldüğü, kanlı bir darbe midir?
İşte bu farkı, iki ayrı ittifakın manifestolarında, ayrıntılı bir biçimde görmekteyiz. Bakalım seçmen 15 Temmuzu nasıl algılamış, onu göreceğiz.

GÜNÜN SÖZÜ
Biri sana kötülük edince unut.
Ama. Sen birine kötülük edersen unutma.
‘’Halil Cibran’’



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir