Yıldız; Doğu Türkistan Zulüm Altında…

Yıldız; Doğu Türkistan Zulüm Altında…

Yıldız; Doğu Türkistan Zulüm Altında…

Saadet Partisi Gemlik İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız, Doğu Türkistan’da yaşayan Türk’lerin maruz kaldığı baskı ve zulüm ile alakalı olarak bir basın açıklaması düzenledi. Yıldız, yayınladığı basın açıklamasında şunları söyledi.

“Doğu Türkistan’da baskı altında yaşayan kardeşlerimize yapılan insanlık dışı muameleler ramazan ayında maalesef zirve yapmaktadır. Çin’li güvenlik güçlerinin sakallı ve oruçlu insan avına çıktığını ve yakaladıkları insanlara insanlık dışı muamele ettiklerine tanık oluyoruz.  Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz, Çin komünist devletinin karanlık zindanlarında adeta Ortaçağ karanlığını yaşamakta dini ve kültürel anlamda asimile edilmektedirler. Ne Müslüman alemi, ne de insanlık alemi hiç kimse Doğu Türkistanlılara sahip çıkmamaktadır. Bugün Birleşmiş Milletler, Avrupa Parlamentosu, İslam İşbirliği ve uluslararası teşkilatlar Çin’in menfaati ve Çin’in imtiyazını gerekçe göstererek 35 milyon Müslüman Doğu Türkistanlının katliamına Çin ile ortak olmaktadır.” şeklinde konuştu.

 



(Son Güncelleme: 3 Haziran 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir