İmam Hatiplerin İftarına Yoğun İlgi

İmam Hatiplerin İftarına Yoğun İlgi

İmam Hatiplerin İftarına Yoğun İlgi

Gemlik İmam Hatip Mezunları Derneği GİHMED, Gemlik Belediyesi ve İlçe Milli EĞitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ”İmam Hatipler İftar Şenliği” büyük ilgi gördü.
Gemlik Roda İmam Hatip Lisesinde düzenlenen programda, iftar öncesi çocuklara oyun alanları hazırlanırken, iftar sonrasında da şerbet, dondurma ve benzeri ikramlar davetlilere yapılmaya devam etti.
İftar programına Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, Ak Parti Bursa Milletvekili Adayı Zafer Işık, İmam Hatip Okulları Müdür ve Yöneticileri, öğrenci aileleri, iş dünyasının önde gelen isimleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda ilk sözü alan Roda İmam Hatip Müdürü Nurullah Şimşek, güçlü Türkiye için imam hatiplerin önemine değinirken, hem astronomi, fizik gibi ilimleri, hem de Kuran’ı Kerim ilmini almanın önemine değindi.

İmam Hatiplerin İftarına Yoğun İlgi

Ardından söz alan Gemlik İmam Hatip Lisesi ilk mezunu GİHMED Başkanı Halil Köse ise; ”Önceliğimiz İmam Hatip Camiasını bir araya getirerek birliktelik ve farkındalık oluşturmaktır. İmam Hatiplerin geçmişte yaşadıklarına değinmiyoruz. Bugün görüyoruz ki, ülkemizin varlığının ve birliğinin sembolü olmuşlardır. Ben de İmam Hatipli olmaktan gurur duyuyorum” dedi.
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise; ”Bu güzel atmosferi hazırlayanlara bizler de teşekkür ederiz. İlim yuvası İmam Hatiplerin geldiği nokta, bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Ben de bir İmam Hatip Mezunuyum. İmam hatipli olmaktan onur duyduk. İmam Hatiplerin böle birlik olduğunu görmek, bizler için de gurur kaynağıdır” şeklinde konuştu.

İmam Hatiplerin İftarına Yoğun İlgiProgramda son olarak söz alan Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş; ”Toplumum değerleri yok olursa, sorun orada başlar. 1600’lere kadar eğitim ve ilim beraber gitmiştir. O dönemde saf düzenden ayrılmışız ve düşüş başlamış. Bu nedenle ilim yuvalarındaki eğitim önemlidir” dedi.
Konuşmaların ardından plaket törenine geçildi. Program, şiir ve tasavvuf musikisiyle devam etti.

 



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir