Gemlik Belediyesi Acılara Ortak Oluyor

Gemlik Belediyesi Acılara Ortak Oluyor

Gemlik Belediyesi Acılara Ortak Oluyor

Vatandaşların iyi gününde olduğu kadar, acılı günlerinde de yanında olmayı sosyal belediyecilik anlayışının önemli bir gereği olarak değerlendiren Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Belediyesinin Cenaze hizmetleriyle de 2004 yılından bu yana halkın takdirini topluyor.

Cenazesi olan kişinin, süreçte yaşadığı temel sıkıntılar karşısında sadece 0(224) 5134521 nolu belediye hattı ya da 0(534)363 38 66 nolu ALO CENAZE HATTI’nı araması yeterli oluyor. Cenaze nakil hizmeti Türkiye’nin her noktasına ücretsiz olarak gerçekleştirilirken, yıkama, kefenleme ve defin hizmetleri yine ücretsiz olarak veriliyor.

Konuyla alakalı bilgilendirme yapan Gemlik Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlü Sabri Emre, “Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı olarak Cenaze nakil, yıkama ve defin hizmetleri kapsamında 2018 yılında hizmete başlattığımız 2 yeni cenaze aracımızla birlikte, 3 cenaze aracı, 3 şoför ve 3 gassal personellerimizle Gemlik ilçe sınırları dâhilinde vatandaşımıza hizmet veriyoruz. Yapılan hizmetlerin tamamını ücretsiz olarak yerine getiriyoruz. Ortalama olarak ilk beş ayda vefat eden 300 vatandaşımızın hizmetlerini eksiksiz olarak yerine getirdik. İnsanın fıtratı (yaratılışı) gereği hayatın bir gerçeği olan ölüm (vefat) olaylarında bundan sonra da hüzünlerini hüznümüz, acılarını acımız bilerek ve bu bilinçle hareket ederek vatandaşlarımızın en acı gününde onlara eksiksiz, olarak hizmet etmeye devam edeceğiz. İlçe dışında cenaze nakil hizmetlerinde ise yasa gereği yetkili olan Bursa Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ile tam irtibatlı olarak hizmetlere devam ediyoruz. Yakınları tarafından İl dışına cenaze nakillerinde duruma göre ya Gemlik’ten veya Bursa Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü Osmangazi Acemlerde bulunan merkezine naklini sağlayarak Bursa Büyükşehir Belediyesi eliyle Türkiye’nin her yerine ücretsiz olarak hizmet verilmesine yardımcı oluyoruz.  Bursa Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğünün THY ile yaptığı antlaşma ile daha hızlı ve daha kolay bir şekilde İl dışına cenaze nakillerinde vatandaşlarımıza yardımcı olmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da, vatandaşlara en acılı günlerinde en iyi şekilde yardımcı olmak gayretinde olduklarını kaydetti. Mezar yeri haricindeki tüm cenaze hizmetleri ücretsiz olarak en iyi şekilde Gemlik’e sunduklarını kaydeden Başkan Yılmaz, “Her şeyin en iyisine layık olan halkımıza hak ettiğini verebilmek amacıyla her alanda olduğu gibi görev başındayız. Cenaze işlemleri noktasında bizler için mesai mefhumu söz konusu değildir. ALO CENAZE HATTI’mız (0.534.363 38 66)  ile halkımıza bir telefon kadar yakınız, bir telefon ile hizmetlerindeyiz” diye konuştu.



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir