En Özel Asker Uğurlaması

En Özel Asker Uğurlaması

En Özel Asker Uğurlaması

Bursa Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği bünyesindeki Özel Kurs ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören, 11 zihinsel engelli genç, askere uğurlandı.

Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binasında düzenlenen etkinlik yoğun ilgi gördü. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Avcı, Dernek Başkanı Ersin Kahraman, Yönetim Kurulu üyeleri ve Belediye Meclis üyeleri de bu anlamlı günde özel öğrencileri yalnız bırakmadı. Çok sayıda davetli ve özel çocukların ailelerinin de katılımıyla renklenen asker uğurlama töreninde, Gemlik Roman Kültürü Araştırma ve Yaşatma Derneği ekibi de konser verdi.

Salona asker kıyafetlerini giyerek davul, zurna eşliğinde giren engelli asker adaylarına, sahnede sembolik kına yakılarak, uğurlama töreni gerçekleştirildi. Davul zurna eşliğinde oynayan gençlerin ve ailelerin heyecanına Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da ortak oldu. Başkan Yılmaz, asker adayı engelli gençlerle birlikte halay çekti.

Etkinlikte yaptığı konuşmada, vatan sevgisinin önemine değinerek, askere giden engelli çocuklara hayırlı teskereler diledi. Başkan Yılmaz, özellikle engelli askerlerin annelerini kutlayarak mutluluklarını paylaştı.

Çayda Çıra, Kına Gecesi, Oyun Havaları, Roman Havaları ve Halaylarla renklenen Asker uğurlama töreninde konuşan Okul Müdiresi Tuğba Yıldız, “Özel öğrencilerin hakkı olan sosyal ve kültürel projeleri bir bir yaşama geçirdiklerini ifade ederek, 10-18 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında okulda eğitim ve öğretim gören 11 öğrencinin askerlik görevini bir günlüğüne de olsa, yemin ederek yerine getireceklerini vurguladı. Dernek Başkanı Ersin Kahraman da, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz başta olmak üzere destek veren herkese teşekkür ederek, oldukça anlamlı ve güzel bir asker uğurlama töreni düzenlediklerine dikkat çekti.

11 engelli genç, 11 Mayıs Cuma günü Bursa İl Jandarma Komutanlığına bir gün süreyle temsili askerlik yapmak üzere uğurlandı.

 



(Son Güncelleme: 10 Mayıs 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir