Seçimde Öncelik Dönüşümde
Seçimde Öncelik Dönüşümde

Ekranlarda Ekonomi Konuşulacak-Süper Lig Karma Karışık

Ekranlarda Ekonomi Konuşulacak-Süper Lig Karma Karışık

Nisan ayı ekonomik değerleri,iç açıcı değildir.
-Tüketici enflasyonu,(%11) e dayanmıştır.
-Üretici enflasyonu ise,(%15) lerden aşağı düşmemiştir.
-Politika faizi,(%11) lerde görünse de giydirilmiş faiz,(%15)lere ulaşmak üzereydi.
Birde, 5 yıl önce gezi parkı eylemleri sırasındaki ekonomik değerleri hatırlayalım.
O günlerde;
-Enflasyon , %5-Faiz oranı , %4,5 civarında idi.Sözün kısası,Turgut Özal döneminden beri,uygulanan piyasa ekonomisi rakamlarının,en iyisi bunlardı.Gezi parkı eylemleriyle,ülke çapında toplumsal ve ekonomik kaos,planlanmıştı.Çünkü iç ve dış sermaye düşük enflasyondan ve düşük faizden,hiç hoşlanmamıştı.Erdoğan nefreti,kendi çıkarları için pompalanmıştı.
Şimdi ise, geçmişe göre daha kritik bir dönem yaşıyoruz.Terör örgütlerinin kullanıldığı,yeni tip bir dünya savaşının tam merkezindeyiz.Seçim mücadelesi yaparken,devlete ve millete zarar vermekten kaçınmalıyız.Yeni seçim sistemi,iktidarları da, muhalefeti de, her an değiştirebilir.Tarafların birbirlerini suçlamak yerine projelerini anlatmalarını bekliyoruz.Orantısız vaatlerden,kaçınmalarını istiyoruz.Sınır ötesi operasyonlar ve Suriyeli sığınmacılar konusunda,devlete zarar verecek açıklamalardan,kaçınacaklarını düşünüyoruz.
Süper Lig Karma Karışık
Süper ligin hem üstü hem altı karmakarışık hale geldi.Galatasaray şampiyonluğa yaklaşırken,Beşiktaş’ın ikinci olma ihtimali bile azaldı.Bursaspor ise küme düşme hattından tamamen uzaklaştı.Kadıköy de,Fenerbahçe’ye karşı çok karakterli bir mücadele sergiledi.Ligin alt sıraları ise,tamamen gerginleşti.Küme düşme ihtimali yükselen Gençlerbirliği,darmaduman oldu.Ümit Özat istifa etti.Bazı oyuncular sahayı terk etti.Düşecek üçüncü takım ise henüz belli olmadı.Şimdilik en güçlü aday olarak Osmanlıspor’u görüyoruz.

Günün Sözü
Beyni geliştirmenin en güzel yolu,hiç bir fikre saplanmamak tüm düşüncelere açık olmaktır.
“John Keats”



(Son Güncelleme: 8 Mayıs 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir