CHP'den Kemal Atan Aday Adayı Oldu

CHP’den Kemal Atan Aday Adayı Oldu

CHP’den Kemal Atan Aday Adayı Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik eski yönetim kurulu üyesi ve 2016-2018 yılları Bursa İl Yönetim Kurulu üyesi Kemal Atan, CHP 2. bölgeden Bursa Milletvekili aday adaylığı için İl Başkanlığına başvurdu.

 

Hakkımda;

1989 yılında Gemlik’te  doğdu. Uludağ Üniversitesi; Bilgisayar Programcılığı Bölümünü, İşletme Lisans ve İşletme Yönetimi Mba Yüksek Lisans bölümlerinde öğrenimlerini tamamladı. Öğrenciliği sırasında AB Gençlik Programı Projeleri ile tanıştı.  İlk proje deneyimlerini o yıllarda gerçekleştirdi. Avrupa Birliği Gençlik Değişimi ve AB Gençlik ve Demokrasi Projelerinde proje koordinatörü olarak görev yaptı. “Free Me”,”The ruins speak-participative democracy”, “Let’s break the wall prejeduce”, projeleri proje koordinatörü olarak görev yaptığı projelerdir. Öğrenimini tamamladıktan sonra Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak dört yıl kamuda görev yaptı. Ardından Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinde Ar-Ge ve Yazılım Uzmanı olarak göreve başladı. Çeşitli sivil toplum kuruluşları, özel sektör işletmeleri ve kamu kurumlarında; Proje Yönetimi, Kurumsallaşma ve Markalaşma, Stratejik Planlama, İnovasyon ve Yenilikçilik Eğitimleri gibi eğitimler veriyor. Toplam Kalite Yönetimi konusunda danışmalık faaliyetleri yürütüyor. 2014 yılında Avrupa Konseyi Siyasi Çalışmalar Okulları Ağı’nın bir parçası olarak Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezinde kurulan Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulun’dan mezun oldu. Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu; Türkiye’nin siyasal, ekonomik, toplumsal ve kültürel gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen gençleri biraraya getirmeyi ve bu gençlerin akademik gelişimine katkı sunmayı amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda farklı siyasi görüşe sahip olan ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden seçilen 25-35 yaş arası gençler ile Avrupa norm ve kurumları ve onlarla farklı siyasal alternatiflerini tartışmayı ve gençlerin siyasi hedeflerini gerçekleştirmede yardımcı olacak temel becerileri kazandırmayı amaçlayan eğitimler aldı. 2016 yılında Capricorn Yönetim Danışmanlığı Şirketini kurdu. Kurumsal Gelişim ve Proje Yönetim Danışmanlığı alanında halen faaliyet gösteriyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Üyesi. 2016-2018 yılları arasında CHP Bursa İl Başkan Yardımcılığı görevi yaptı, halen parti eğitmeni olarak görev yapmaktadır. Türkiye’de eşitsizlikler, seçmen davranışları, sandık bazlı örgütlenme ve yerel yönetimler konusunda profesyonel olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Yerel bir gazetede köşe yazarlığının yanında birçok sivil toplum kuruluşunda gönüllü faaliyetlerine devam etmektedir.

 

Neden Aday Oldum ?

Ülkemiz halen Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip ülkeleri arasında yer alıyor. TÜİK verilerine göre nüfusun % 60’ı genç. Bu demografik avantajlara karşın gençlerin katılım mekanizmalarında isteksiz olmaları siyasetin üzerinde çok düşünmesi gereken bir konudur.

Güçlü bir Türkiye vizyonu içinde küresel değişimlere açık, yenilikçi ve girişimci bireylerin artması her ülke yöneticilerinin hayalidir. Toplumda bilinçli ve katılımcı bireylerin sayısı arttıkça siyasetteki ve bürokrasi üzerindeki yükler ve hantallık gittikçe azalacaktır. Üreten, soran ve sorgulayan, bunlardan daha önemlisi sorumluluk almaktan çekinmeyen rol modellerin sosyal yaşamda yerlerini almaları, başta eğitime çevreye, tarihe ve sanata duyulan ilgiyi arttırarak bireyler arasında iş birliklerinin, ortak paydaların artmasıyla birlikte yaşamanın mutluluğunu ve demokratik süreçlere aktif katılmayı çok ileri seviyelere taşıyacaktır. Bu noktadan hareketle, Cumhuriyet Halk Partisi II. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldum. Çünkü gençler kendi endişe ve ilgilerini ifade edebilecekleri, iletişim kurabilecekleri kanallardan yoksunlar, Çünkü gençler her yerdedir. Ve toplumsal olaylara karşı fikirleri sorulduğunda mutlaka bir cevapları  ve kendilerine özgü bir bakış açıları vardır. Çünkü gençler; sosyal değişim, kalkınma ve yeniliklere ayak uydurmada öncüdürler. Çünkü Gençlerinde hayalleri ve ideal bir ortamda yaşama istekleri vardır. Çünkü gençler toplumdaki bir çok aksaklığı ve problemi değiştirebilecek zihinsel güce ve vizyona sahiptirler. Çünkü gençler geleceğin temsilcisidirler. Daha gelişmiş sorunsuz ve yenilikçi bir dünya için önce gençlere yatırım yapmak gerekmektedir.



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok!

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok!

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok! Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir