CHP Cumhurbaşkanı Adayı Gemlik’te Konuştu

CHP Cumhurbaşkanı Adayı Gemlik’te Konuştu

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Yalova mitingi sonrasında ikinci mitingini Gemlik’te düzenledi. Gemlik 15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlenen mitingde kendisine CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da eşlik etti. Mitingde Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar, Belediye Başkan adayı Uğur Sertaslan ve Armutlu ilçe başkanı Ali Çetinkaya’da otobüs üzerinden halkı selamladı.
BU İŞ OLMUŞ
Miting alanında gece 11 de haber verilmesine rağmen ciddi bir katılım olduğuna dikkat çeken İnce; ”Görüyoruz ki, gece 11 de haber verilmesine, afiş asılmamasına, taşıma yapılmamasına rağmen bu kadar insan toplandıysa bu iş bitmiş demektir” dedi.
İnce sözlerine şu şekilde devam etti; ”İlk mitingimi Yalova da yapmıştım. Oradan helallik aldım. Bugün de, komşum Gemlik ve Orhangazi’den helallik almak için geldim. Üzerimde 80 Milyon’un sorumluluğu var. Ben, dokunulmazlıkların kaldırılmasında ‘hayır’ demiştim, bugün de aynısını diyorum.
TELEVİZYONLARIN ÖNÜNDE MİTİNG YAPACAĞIM
Dün Yalova da Cumhuriyet tarihinin en büyük mitinglerinden birini yaptım. Halk Tv dışında hiç bir televizyon yayınlamadı. Yayınlamasınlar, eğer böyle devam ederlerse, Televizyonların önlerinde miting yapacağım. Hangi kanal yayınlamazsa, onun önünde yapacağım.
ERDOĞAN’DAN DA RANDEVU İSTEYECEĞİM
Yarın tüm adaylardan randevu isteyeceğim. Buna Recep Tayyip Erdoğan da dahil. Saray’a gel derse, ona da gideceğim. Demirtaş’ı da Edirne’de ziyaret edeceğim. Ben rakibimin kolu bağlı güreşmesini istemem. Onun serbest kalmasını istiyorum. Mertçe güreşelim.
Benimle alakalı MHP’lilerle sorunum olduğu iddia edilmiş. Biz Yalova seçimlerinde en büyük desteği MHP’den aldık. Bizim MHP üyeleriyle ve ülkücülerle sorunum olmaz. Benim sorunum milliyetçiliği ayaklar altına alanda, çocuğu olmamasını meydanlarda söyleyenledir.
SİYASET KALIN KAFALILARLA OLMAZ
İnce siyaset söylemi var. Zaten siyaset ince bir iştir ve ince yapılır. Siyaset kalın kafalılarla yapılmaz. Eşim Balıkesirli. Erdek’i ziyaret ettiğimde gençler yazmış ‘Sarayı boşalt, Yalova’dan eniştem gelecek’ diye. Ben burada bir kez daha inandım. Bunlar kalan 45 günde ince hatalığa tutulacaklar.
Erdoğan, ‘beni indirsen ne olacak?’ demiş. Mesele senin inmen değil. Ama sen inersen dolar inecek, faiz inecek, benzin fiyatı ve gübre fiyatı da inecek. Sen de ine be kardeşim.
‘CHP Kongresinde seçilememiş Cumhurbaşkanı Adayı oluyor’ diyorlar. Erdoğan 89’de Beyoğlu Belediye Başkanlığı seçimini kaybetti, Cumhurbaşkanı oldu. Abdullah Gül Recai Kutan’a kaybetti Cumhurbaşkanı oldu. Binali Yıldırım İzmir Belediye Başkanlığı seçimini kaybetti, Cumhurbaşkanı oldu. Biz neden olmayalım. İmza vermek isteyenlere fetöcü diyorlar. Meral Akşener’i de böyle anmak istiyorlar. Ben kefilim Meral Akşener Fetöcü değildir.
SARAY ÜNİVERSİTE OLACAK
Bizim önceliklerimizden biri de yargı. Yargı beni de yargılayabilmeli, Recep Tayyip Erdoğan’ı da yargılayabilmeli. Yargı düzelince, piyasalara da güven gelecek. Bir fizik öğretmeni olarak, eğitimi de düzelteceğim. Çocuklarımız en iyi şekilde okuyacak. Sarayı üniversite yapacağız. Türkiye’de ilk 5 bine giren öğrenciler burada eğitim alacak. Ben 24 Haziran gecesi bu nedenle Saraya oturmayacağım.
EDİRNE’DE NE SÖYLERSEM, DİYARBAKIR DA ONU SÖYLEYECEĞİM
Ben Çarşamba Edirne’de, Perşembe Diyarbakır’da, Cuma da Rize’de miting yapacağım. Diyarbakır’da ne söylersem, Edirne’de ve Rize’de aynısını söyleyeceğim. Bunlar gibi her yerde farklı konuşmayacağım” dedi.

 

 



(Son Güncelleme: 6 Mayıs 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir