Gemlik Belediyesi’nin Zeytine Desteği Sürüyor

Gemlik Belediyesi’nin Zeytine Desteği Sürüyor

Gemlik Belediyesi’nin Zeytine Desteği Sürüyor

Gemlik Belediyesi, ilçe genelinde zeytin üretimini daha da canlandırmak amacıyla çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Umurbey ve Cihatlı Mahalle sakinlerinin sulama havuzu isteklerini dikkate alarak, su sıkıntısı yaşayan çiftçilerin taleplerini yerine getiriyor.

Bu kapsamda Gemlik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, mevcut su kaynaklarının tarımsal sulamada daha etkin kullanılması amacıyla Umurbey Mahallesinde 1, Cihatlı Mahallesinde 2 adet 120 ton kapasiteli sulama havuzunun yapımına başladı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından tarımsal sulamada kullanılmak üzere suyun birikmesini sağlayacak havuzun kaynakla bağlantısı, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yapılarak vatandaşların hizmetine sunulacak.

Havuzlarda biriken sular ile zeytin ağaçlarının sulanmasının yanı sıra birçok tarımsal alanda da kullanılabileceğini ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ”Bu anlamda her iki mahallemizde de tarımsal faaliyetlerin canlanmasına katkı sağlamak istiyoruz. Önümüzde ki günlerde bir sulama havuzunu da Küçük Kumla Mahallemizde yapacağız. Bu sayede bu bölgelerdeki çiftçilerimiz olumsuz şartlardan kurtularak, daha fazla üretim yapabilecekler” diye konuştu. Mahalle statüsüne geçen köylere spor sahası, piknik alanı ve meydan kazandırma gibi birçok hizmet götürdüklerini vurgulan Başkan Yılmaz, Ziraat Odası Binasını yenilediklerini, İlçe Tarım Müdürlüğünün de açılışa gün saydığını hatırlatarak, Gemlik Belediyesi’nin tarıma ve zeytin üreticisine yönelik desteklerinin süreceğini söyledi.



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir