Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi
Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

1 Mayısın Ardından – Bursaspor Kurtuldu

1 Mayısın Ardından – Bursaspor Kurtuldu

(1960) lı yılların sonları ve (1970) li yılların tamamı, sendikaların ve emekçilerin en etkin olduğu yıllardı. Bizde 1966 yılı Ağustos ayında Kütahya Azot Sanayisin de işe başlayınca, Petrol-iş ile tanışmış olduk.
Petrol-iş sendikası, DİSK gibi ideolojik bir görüntüde değildi. TEKSİF kadar, yumuşak başlı da değildi. Sosyal demokrat çizgide, okumayı seven ve toplumcu bir üye tabanına sahipti.
Kamu kesiminde çok etkindi ve (KİT) yönetim kurallarında, sendikalı bir yönetici tarafından, temsil ediliyordu.
(1970)li yılların sonlarına doğru alınan ekonomik ve siyasal haklar, bu kurumları yönetenlerin başını döndürdü. Uygulanan grev fırtınaları, bu sendikal gücün, kamuoyunda çok yıpranmasına sebep oldu.
1 Mayıs (1977) tarihinde Taksim meydanında 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan provakasyon, aslında işçi haklarını da, katletmiştir.
Artık kamu ile sendikalar arasında, emekçi hakları yerine, ‘’miting yapılacak alan’’ tartışılmaya başlandı.
Çok şükür, son birkaç yıl içinde, bu alan tartışması sona erdi. Ve. 1 Mayıslar bir çatışma havasında değil, bir bayram tadında geçmeye başladı.
Bu yıl, 51 büyük etkinlik yapılması kararlaştırıldı. DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’nin kutlamayı Maltepe Meydanında yapması planlandı.
Türk-İş’in Hatay’da, Hak-İş’in de Adana’da kutlama yapması kabul edildi. Böyle bir tablo, hepimizi memnun ve mutlu etti. Zaten operasyonların zirve yaptığı bu dönemde,emek camiasına yakışanda bu davranıştır.
Bursaspor Kurtuldu
Bursaspor sahasında Konyaspor’u yenerek, tehlikeli bölgeden ‘’onuncu sıraya’’ sıçradı. Eğer uzatmalarda bir kaza golü yeseydik, kabus son haftaya kadar devam edecekti.
Kupa finalisti Akhisarspor’da bile, kabus devam ediyor. Gençlerbirliğini ise mucizeler bile kurtaramaz. Osmanlıspor ve Konyaspor’da, ateş çemberi içindeler.
Geçmişte eski adıyla ‘’Milli Lig de’’ büyük başarılara imza atan, Kocaelispor, Sakaryaspor, Gaziantepspor, Altay ve Karşıyaka gibi takımlar kaybolup gittiler.
Bazıları ikinci Lig de bile, tutunamadı. Konyaspor maçı öncesi, hep bu kötü senaryolar aklımıza geldi. Çok şükür Bursaspor, Süper Lige tutunmayı başardı.

GÜNÜN SÖZÜ
Biri sana kötülük ederse unut.
Ama. Sen birine kötülük edersen unutma
‘’Halil Cibran’’



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir