Atatürk  ve Çocuk

                                                    Atatürk  ve Çocuk

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, TBMM’nin 23 Nisan 1920 günü kurulmasının onuruna, TBMM tarafından sadece Türk çocuklarına değil, bütün Dünya çocuklarına armağan edilen, her yıl 23 Nisan günü kutlanan, Türkiye’nin milli bayramıdır.

23 Nisan, TBMM’nin açılışı ve dolayısıyla da halkın yönetime tama anlamıyla hakim olmasının ilk günü olduğu için, ulusal egemenlik açısından da önemli bir anlam taşır.

  1. Kemal Atatürk’e göre, çocuk demek ‘’sevgi’’ demekti. O, tüm yaşamı boyunca çocuklara değer vermiş ve onları çok sevmiştir. Bu yüzden de sevdiği kişilere, çocuk diye hitap etmiştir. M. Kemal, çocukların doğal olmasını sever, onların iyi yetişmesini isterdi.

Gittiği yerlerde ilgilendiği ilk şey çocuklar olurdu. Onları dikkatli bir şekilde dinler ve onları anladığını jest ve mimiklerle belli ederdi.

Çocuklar da M. Kemal’i çok sever, onun olduğu yerden ayrılmak istemezlerdi. Ona, bir baba edası ile sarılır ve onu doya doya öperlerdi. İşte Ulu Önder Gazi M. Kemal’in bu yönü de ayrı bir özelliği ve güzelliğiydi.

‘’Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar’’ diyen Atatürk’e göre ‘’Çocuklar, her türlü ihmal ve istismardan korunmalı, onlar, her koşulda yetişkinlerden daha özel olarak ele alınmalıydı. Yine Atatürk’e göre çocuk sevgisi bir ihtiyaçtı. İşte bu nedenledir ki çok sayıda manevi evlat sahibi olmuştur. Yine bu nedenledir ki TBMM’nin açıldığı 23 Nisan’ın aynı zamanda ‘’Çocuk Bayramı’’ olarak kutlanmasını istemiştir.

‘’Çocuklar, geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir.’’ Diyerek biz anne, baba ve öğretmenlere de anlamlı bir mesaj veren atamıza layık çocuklar yetiştirmeli ve kurduğu Cumhuriyete sonsuza dek sahip çıkmalıyız.

İnanıyoruz ki, yarınlarımızı temsil eden çocuklarımız, geçmişten aldıkları güçle, geleceğimizi şekillendirecek, müreffeh bir Türkiye’nin barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız hepimize kutlu olsun.

 

Özen MURATOĞLU

Özel Gemlik Sınav Koleji

Sınıf Öğretmeni



(Son Güncelleme: 19 Nisan 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir