Akıt'tan Veda Konuşması

Akıt’tan Veda Konuşması

Akıt’tan Veda Konuşması

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odasının son 61 yılına damgasını vuran ve 31 yıllık başkanlığını b u hafta sonu yapılacak olan seçimle yeni başkana bırakmaya hazırlanan hazırlanan Yönetim kurulu başkanı Kemal Akıt son meclis toplantısında duygu yüklü konuşma yaptı.

Akıt konuşmasında, “Sayın meclis başkanım, çok değerli meclis üyesi arkadaşlarım.Bu gün ki meclis toplantımızın benim için özel bir yeri var. 31 yıllık yönetim kurulu başkanlığımda 300’ün üzerinde meclis toplantısına iştirak ettim.İnsan hayatından olduğu gibi her şeyin başlaması gibi sonu da var.

Bu gün benim son meclis toplantım. 1957 yılında odamıza kayıt oldum. 1968 yılında meclis üyesi oldum. 1978 yılında rahmetli Tevfik Solaksubaşı ağabeyimin başkanlığında yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcısı oldum.  Nihayet 1987 yılında Mehmet Turgut, Hasan Sözüneri,  Faruk Aşçı, Sami Taran, Mahmut Turan arkadaşlarımla birlikte yönetim kurulu başkanı olarak görevi devraldım.  O günden bu güne kadar üyelerimizin teveccühü ile bu şerefli görevi ifa ettim.

Azim ve şevkle başladık, aynı heyecan ile bitiriyoruz. Allah’a şükürler olsun, odamızın saygınlığını yitirmedik ve bu günlere getirdik.

Bu şerefli görevde başarılı oldu isek meclis başkanlarım, meclis üyelerimiz, yönetim kurulunda görev almış tüm arkadaşlarım ve en çokta cefakâr, ve çalışkan personelimin (evlatlarım) başarısıdır.

Prensip olarak “her şeyi devletten beklemedik, gerektiğinde devlet kurumlarına ve milli eğitime %100 destek destek verdik.

Odamızı hiçbir partinin paydaşı yapmadık.

Türkiye’nin ilk özel limanı yapımında , serbest bölgenin kurulmasında %100 çabam ve desteğim olmuştur.

Demir yolunun limanlar bölgesine bağlanması için büyük çabam ve gayretim oldu.

Bu gün hizmet verdiğimiz bu modern binayı her türlü teknolojik alt yapı ile donattık ve onlarca yıl hizmet etsin diye tasarladık. Kalite yönetim sistemi, akreditasyon sistemi, elektronik belge yönetim sistemi, elektronik belge dağıtım sistemi, harç takip sistemi ve daha bir çok ileri teknoloji uygulamayı bizden sonra görevi devralacak arkadaşlarımıza bırakmanın da haklı gururunu yaşıyorum.

Hiçbir zaman oda başkanlığını kullanarak bir fayda temennisinde olmadım. Aksine bu kurumu nasıl yüceltirim, daha ok saygın bir kurum yaparım diye çalıştım.

Bu yüce kurumu temsil ederken tüm özel yaşantıma dikkat ettim.

Akıt’tan Veda Konuşması

Sayın kardeşlerim ;

5 yıldır başarılı ve uyumlu bir dönem geçirdik.

Bana her zaman saygı ve sevgi gösterdiniz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Ailenize sağlık ve mutluluk diliyorum. İşlerinizde başarılar temenni ediyorum.

Seçimler gelip geçicidir. Birbirinizi kırmadan size yakışır olgunlukta, mücadele etmenizi rica ediyorum. Seçimler size ve camiamıza hayırlı olsun.

Bu güne kadar şahsım ve GTSO ile uyum, saygı ve anlayış içinde çalıştığımız tüm resmi kurumlara, sivil toplum örgütlerine,  komşu oda ve borsalarımıza, odamızın tüm üyelerine, güzel Gemlik’imize, hemşerilerime ve genel başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.

Odamızın kuruluşundan bu güne kadar görev almış, başkan, meclis ve yönetiminde bulunan ve çalışan arkadaşlarımızdan,  vefat edenlere Allah’tan rahmet , hayatta olanlara sağlıklı bir ömür diliyorum”dedi.

Toplantıda konuşan GTSO Başkanı Paşa Ağdemir, “Kemal başkanımdan aldığım tecrübe ve güçle meclis başkanlığı görevimi icra ettim. Bu son toplantımız. Bu vesile ile hepinizden helallik istiyorum, ben hakkımı helal ediyorum. Kemal başkanıma da sonsuz teşekkürler ediyorum. Kendisini 40 yıldır tanıyorum. Kendisi çok çok değer verdiğim, saygı duyduğum bir büyüğüm, ağabeyim. Kendisine odamıza, verdiği emeklerden dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. Sağlıklı ve sıhhatli bir ömür diliyorum”dedi.

Toplantıda GTSO Meclis üyesi Mustafa Yiğit, “Kemal başkanımın bu zirvede bırakışını takdirle karşılıyorum. Kemal başkanımın söylediği gibi “her şeyi devletten bekleme” prensibi ile hareket ederek, diğer kamu kurum ve kuruluşlarla istişare ederek hizmet ettik, katkı sağladık. Gerek daireler arsındaki koordinasyonla, gerekse sorunlarımızın çözümü noktasında öncü olmasından dolayı bende müteşekkirdim. Bizi iyi temsil eden meclis başkanıma, yönetim kurulu başkanımıza ve üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

GTSO Meclis üyesi Hasan Yıldırım, “Kemal başkanımla en çok çalışan üyelerden Biriyim. Meclis başkanıma ve tüm meclis üyelerimize çok teşekkür ederim. Meclisle ve yönetimle hep uyum içinde çalıştık. Kemal başkanımıza da bundan sonra ki yaşamında sağlık, sıhhat ve uzun ömürler diliyorum”.

GTSO Meclis üyesi  Ahmet Çakmak, ” Kemal başkanımıza yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki yaşamında sağlık ve sıhhatler diliyorum. Teşekkür ederim.”

GTSO Meclis üyesi  Hamza Aygün, “Öncelikle kemal başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Seçim öncesi çok güzel bir final oldu. Bu finalle beraber bize güzel bir bina ve güzel bir birikim bırakıyor. Kendisinden sonraki döneme de güzel bir geçiş sağladığı için ayrıca teşekkür ediyorum. Kendisinde çok büyük tecrübeler var. Ankara’ya gittiğimizde bir kez daha temsil kabiliyetine şahit oldum. Daha öncede söylemiştim. Kemal Bey’in tecrübelerinden istifade edebilmek için onursal başkanlık verilmesini bir kez daha yineliyorum. Kendisine bundan sonraki yaşamında sağlık ve sıhhatler diliyorum” şeklinde konuştular.

Akıt’tan Veda Konuşması

GTSO’da tam bir demokrasi şöleni yaşanmıştır.

14 Nisanda yapılan seçimleri değerlendiren oda yönetim kurulu başkanı Kemal AKIT ;“gtso’da tam bir demokrasi şöleni yaşanmıştır. Üyelerimizin %90’a yakını sandığa gelmiş oyunu kullanmıştır. Kendilerine şükran ve teşekkürlerimi iletiyorum. Ayrıca seçim süresince görev alan, ilçe seçim kurulumuza, emniyet ve basın mensuplarımıza , oda çalışanlarıma ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.

Benden sonra görevi devralacak  arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum. Her zaman yanınızda olduğumu bilmenizi isterim. Hepinizi gözlerinizden öperim.” Dedi

 



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir