Biz Anadoluyuz Projesi Gemlik’te

Biz Anadoluyuz Projesi Gemlik’te

İçişleri Bakanlığı tarafından 180 günlük eylem planı kapsamında kardeşlik köprüsünün kurulması, birlik ve beraberliğin geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında Erzurum’un Pazaryolu, İspir ve Çat ilçelerinden gelen 120 öğrenci Gemlik’te ağırlandı.
Büyükşehir Atatepe Sosyal Tesislerinde düzenlen yemek programına Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran’ın yanı sıra proje koordinatörleri öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Programda konuşan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Doğu-Batı kardeşliği kapsamında hayata geçirilen bu tür projelerin, Milli birlik ve beraberliğimi arttırmak adına çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Yılmaz, “Ben de sizler gibi Türkiye’nin doğusundan geldim. Türkiye’de çalıştığımız zaman gelemeyeceğimiz nokta yok. Bu ülkede herkes eşit şartlara sahiptir. Doğumuzu ve Güneydoğumuzu kan gölüne çevirmek isteyen terör örgütünün iddia ettiği gibi Kürt kardeşlerimiz ikinci sınıf vatandaş değil birinci sınıf vatandaştır. Biz her zaman yaratılanı yaratandan ötürü sevdik. Türkiye düşmanlarına, bizi bizden koparmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Okullarınızı en iyi şekilde bitirip ülkemiz için hayırlı evlatlar olmanızı temenni ediyorum. Sizleri burada ağırlamaktan onur duyduk” diye konuştu.
Program sonunda Körfez Ortaokulundan iki öğrenci, Erzurum’dan gelen misafir iki öğrenciye tüm öğrenciler adına çiçek takdim ederken, Belediye personeli de tüm öğretmen ve öğrencilere kitap, şapka, çok amaçlı bandana, atkı ve bere hediye etti.



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir