ZABITADAN YAKA KAMERALI ŞEFFAF DENETİM

ZABITADAN YAKA KAMERALI ŞEFFAF DENETİM

Gemlik Belediyesi zabıtaları artık şeffaf denetim için görüntü ve ses kaydı yapan yaka kameraları ile denetim yapacak. Gemlik BelediyesiZabıta Müdürlüğü tarafından başlatılan yaka kameralı denetim sistemi kapsamında zabıta memurlarına ses ve görüntü kaydı yapan yaka kameraları dağıtıldı. Gemlik Belediyesi zabıta ekipleri, bundan böyle yaka kameraları aracılığıyla yaptıkları rutin denetimleri kayıt altına alacak.  Gemlik Belediyesi toplam 4 adet yaka kamerası almış, alınan kameralar; ses, fotoğraf ve geniş açı HD görüntü kaydı yapabilme özelliğinin yanı sıra 240 dakika aralıksız kayıt alabiliyor.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz “Zabıta arkadaşlarımız görevleri esnasında birçok zorlukla karşılaşıyor. Uygulama ile zabıta ekiplerinin denetimleri kayıt altına alınarak, öncelikle memur-vatandaş ilişkilerinin kontrol edilmesi, iddiaların ve şikâyetlerin, denetim sırasında yaşanan gerginlik, hakaret ve istenmeyen durumların engellenmesi ve yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi amaçlanıyor. Kameralar esenlik hizmetleri, esnaf ve işyeri ve  pazar denetimlerine yönelik olarak her türlü görevde kullanılacaktır. Böylelikle davranışları karşılıklı olarak kontrol altına alıp, denetim ve işlemlerin nezaket kuralları içerisinde gerçekleşmesini sağlayacağız. Uygulama ile haksız itirazların önüne de geçeceğimizi düşünüyoruz” dedi.



(Son Güncelleme: 2 Nisan 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir