Ünver: Milli İstihdam Seferberliği’nin kapsamı genişliyor

Ünver: Milli İstihdam Seferberliği’nin kapsamı genişliyor

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Gemlik Şubesi Müdürü Ünver Ünver, görev süresinin 7’inci ayında yapmış olduğu basın toplantısı ile Gemlik’teki meslek edindirme ve istihdam artış oranlarını açıkladı.
Gemlik İŞKUR’da gerçekleştirilen toplantıda Ünver, Milli İstihdam Seferberliği’nin meyvelerini vermeye başladığını söyledi. Ünver, iş için başvuru sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 80 arttığı Gemlik’te, işe yerleştirme oranının yüzde 300’lerin üzerinde gerçekleştiğini kaydetti. Çeşitli kurum ve kuruluşlarla başarılı ortak projeler üzerinde çalıştıklarını hatırlatan Ünver, “Sokaktaki insanı ne kadar iş gücüne çekersek, o kadar insan evine para ve aş götürür, mutlu insanlar artar ve sokakları o kadar güvenli kılarız. Yeni ‘Milli İstihdam Seferberliği’ ile bu oranları çok daha yukarılara çekmeye çalışacağız. Hedefimiz Bursa’da birinci, ülke çapında ise iller de dahil olmak üzere ilk 10 arasında olmak” dedi.
İşsizlik sigortasından yararlananlara da yeni bir uygulama getirildiğini vurgulayan İŞKUR Müdürü Ünver, bu kişileri istihdama yönlendireceklerini, keyfi olarak çalışmaktan kaçınanların işsizlik maaşlarının kesileceğini ifade etti.
Daha sonra söz alan İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Hamdi Ünlü, Cumhurbaşkanı’nın geçen yıl başlatmış olduğu “Çalışma Hayatında Seferberlik” kampanyasının kapsamının bu yıl genişletildiğini belirtti. Bu kapsamda İlave İstihdam Teşviki, Bir Senden Bir Benden İstihdam Teşviki, İşbaşı Eğitim Program Teşviki uygulamalarının hayata geçirildiğini söyleyen Ünlü, özellikle imalat ve bilişim sektörlerinde ücret ve sigorta primlerinin karşılanmasına kadar çok ciddi teşvikler olduğunu dile getirdi. 2016 ve 2017 yıllarında uygulanan asgari ücret desteğine devam edileceğini hatırlatan Ünver, daha geniş bilginin İŞKUR’dan alınabileceğini kaydetti.



(Son Güncelleme: 30 Mart 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir