Gemlik’te Mobil Sağlık Ekipleri Hizmette

Gemlik’te Mobil Sağlık Ekipleri Hizmette

Gemlik başta olmak üzere Bursa’da şehir ve ilçe merkezlerine uzak, sınırları dâhilinde aile sağlığı merkezi, sağlık evi bulunmayan ve aile hekimleri tarafından verilen mobil sağlık hizmetini almayan mahallelerde yaşayan vatandaşların koruyucu sağlık hizmetlerinden yararlanması amacıyla mobil sağlık ekipleri oluşturuldu.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, uygulama kapsamında şu an için Osmangazi, Gemlik ve Orhangazi İlçe Sağlık Müdürlükleri bünyesinde hizmet verilmeye başlandığını belirtti. 3 İlçede başlanılan uygulamayı 2018 yılı içerisinde tüm yıla yaymayı planladıklarını dile getiren Dr. Akan, “Bu çalışma ile en uç noktada kalan vatandaşımıza dâhil ayağına sağlık hizmetini götürmeyi, onların yalnızlık ve çaresizlik hissetmemelerini sağlamayı ve ilimizin tüm sınırlarını kucaklamayı hedefliyoruz” dedi.
Ekiplerin tespit edilen her köye haftada en az bir kere ziyarette bulunduğuna dikkat çeken Dr. Akan, “Ekiplerimiz ziyaretlerde vatandaşlara tansiyon ölçümü, şeker takibi, akıtma, pansuman gibi işlemleri gerçekleştiriyor. Ayrıca bebek, gebe, loğusa izlemleri gibi aile hekimliği hizmetleri ile kanser taramaları için gerekli yönlendirmeler yapılıyor. Yine ziyaretlerde sağlık okuryazarlığı eğitimleri verilmekte ve genel sağlık durumunun çevre sağlığı boyutuyla birlikte değerlendirmesi yapılmaktadır” şeklinde konuştu.
HAFTADA 150 BİN KİŞİYE HİZMET VERİLECEK
Uygulama il geneline yayıldığında 35 ekibin hizmet vereceğini vurgulayan Dr. Akan, “Böylece 70 sağlık personeli ile 577 köyü haftada en az bir kez olmak üzere ziyaret edeceğiz ve bir ayda yaklaşık 150 bin vatandaşımıza ulaşmış olacağız. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü olarak, sağlık hizmetlerinde tüm kente hakim olup, mevcut riskli durumları önceden tespit etmemizi de sağlayacak olan bu çalışmayla örnek il olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.



(Son Güncelleme: 29 Mart 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir