Zabıtadan El ilanı ve Broşür Duyurusu

Zabıtadan El ilanı ve Broşür Duyurusu

Zabıtadan El ilanı ve Broşür Duyurusu

Gemlik Belediyesi  Zabıta müdürlüğü ekipleri vatandaşları el ilanı broşür ve benzeri meteryallerle çevrenin kirletilmesi ile alakalı açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada; “Gemlik Zabıta Müdürlüğümüz ekipleri vatandaş şikayetleri ve  gerek yapılan yapılan kontrol ve denetimlerinde ilçemiz sınırlarında bulunan kamuya ait elektirik direkleri, korkuluk demirleri, yollar, kaldırımlar, vatandaşlarımıza ait özel arçları üzerine, daire girişlerine bırakılan el ilanı asılan afiş, ve yapıştırmalar  hakkında ” vatandaşları ve esnafı duyarlı olmaya davet etti.

Zabıta Müdürü Yaşar Demirdirek; “Gemlik Belediye Meclisinin 05.07.2012 tarih ve 2012/M-239 sayılı kararında ” İlçemiz genelinde ilan ve reklam uygulama gereksimine ihtiyaç duyan gerçek ve tüzel kişiler (büyük-küçük esnaf sanatkarlar) ilgili oda’lar aracılığı ile bilgilendirme sağlamalı” ve Gemlik Belediyesinin İlçemiz genelini kapsayan Emir ve Yasaklarını Belirleyen Zabıta Yönetmeliği 54. maddesinde “her ne sebeple olursa olsun, cadde ve sokaklar kirletilemez” denilmektedir.

Bu tür yapılan faaliyetlerin çevre kirliliğine sebebiyet vermesinden dolayı idari işlem kapsamında olup, tespiti halinde ilgililer hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 42 nci maddesi gereğince yasal işlem uygulandığını ve ısrarla karara uymayanlar hakkında işlem yapılacağını”  belirtti.

 



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir