Takdir Kimin
Erdoğan Birleşmiş Milletlerde

Çanakkale Zaferinin Ardından – Süper Lig Karmakarışık

Çanakkale Zaferinin Ardından – Süper Lig Karmakarışık

1914 yılı Ağustos ayında Almanya Rusya’ya savaş ilan etmişti. Kısa bir süre sonra Osmanlı Devleti emrivaki gelişmeler sonucunda, Almanya ile ittifak yapmak zorunda kaldı.
Ardından, Almanya ve Osmanlı gemileri, Karadenize açılarak, Rus limanlarını bombalamıştı. Bu saldırı sonucunda, Rusya Osmanlı Devletine savaş ilan etmişti.
Ardından, İngiliz ve Fransız gemilerinin, Boğazlara saldırısı gecikmedi. En güçlü saldırı 18 Mart 1915 yılında olmuştu. 18 Mart Deniz Savaşında, Nusret mayın gemisinin denize bıraktığı mayınlar, İngiliz ve Fransız donanmasını büyük kayba uğratmıştı.
Anafartalar Zaferi
Deniz savaşında büyük kayba uğrayan İngiltere ve Fransa, Gelibolu’da 5 noktada karaya çıkmayı başarmıştı.
İşte o zaman, Kurmay Albay olan Mustafa Kemal, Conk tepesi savaşlarında dikkat çekmişti. Anafartalar da ki başarısı nedeniyle, Türk tarihinde yerini alan Mustafa Kemal, dünyadaki suç dengelerinin değişmesine de, vesile olmuştu.
Bugün de, benzer çok yönlü saldırı altında olduğumuzu, görüyoruz.
Hain Ortaklıklar
Çok eski yıllarda, batılılar bizi bölecek cümlelerine pek inanmazdık. Ortağımız Nato ve ortaklık müracatı yaptığımız (AB) den, böyle bir ikiyüzlülük beklemezdik.
İki ortaklığın tek amacının, Türkiyeyi bölmek olduğunu anlıyoruz. Yaklaşık 40 yıldan beri, savaştığımız terör örgütlerinin, bu iki ortak tarafından beslendiğini görüyoruz.
Şu anda, sona ermek üzere olan Afrin operasyonu, hem bizim kendimize gelmemizi sağladı, hem de hain ortaklarımız için, bir gözdağı oldu.
Süper Ligde Ortalık Karışık
Süper Lig de, en üst sıralarda, en alt sıralarda karma karışık oldu. Süper Lig de haftanın en karlı takımı, Başakşehir oldu. İlk dört sırada yerler değişmedi ama, Galatasaray’ı Kadıköy’de yenemeyen Fenerbahçe’nin, Şampiyonluk hedefi mucizelere kaldı.
Bu hafta, evinde Sivas Spor’u yenen Bursaspor ise, bir hayli rahatladı. Hele, Antalyaspor deplasmanından bir puanla döndüğü takdirde, küme düşme kabusundan, büyük ölçüde kurtulacaktır.
İkinci yarının ve Türkiye kupası maçlarının, en başarılı takımı Gençlerbirliği, son üç sıra içindedir. Geçen senenin Türkiye Kupası Şampiyonu Konyaspor ise, en sondan ikinci sıradadır.
Geçen sene, Avrupa Kupaların da başarılı maçlar çıkaran Osmanlıspor’da, Gençlerbirliği ile aynı puandadır.
2017/2018 Futbol sezonunun en büyük özelliği, küme düşme hattında savaş veren takımların yapacakları yaşam mücadelesi olacaktır.
Günün Sözü
Ayna bir şeye tamah etseydi.
Bizim gibi münafık olur,
Her şeyi olduğu gibi göstermezdi.
‘’Mevlana’’



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir