YILDIZ; ŞEKER FABRİKALARI AFRİN KADAR ÖNEMLİ…

YILDIZ; ŞEKER FABRİKALARI AFRİN KADAR ÖNEMLİ…

YILDIZ; ŞEKER FABRİKALARI AFRİN KADAR ÖNEMLİ…

Şeker Fabrikalarının satılmasıyla ilgili olarak görüşleri dile getiren Saadet Partisi Gemlik İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız önemli konulara değindi. Şeker fabrikalarının “Afrin” kadar değerli olduğu vurgusunu yapan Yıldız devamında şunları söyledi.
“Malumunuzdur ki, kamuoyunu meşgul eden ve bizimde son derece önem verdiğimiz Şeker Fabrikaları’mızın satışı söz konusu. Nakliyecisini, çapacısını, mevsimlik işçisini, küspecisini, gübrecisini, hayvancısını, fabrika da çalışanını da kattığınızda doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 10 milyon kişiyi ilgilendiren bir sektör. Bu sektörün bitmesi demek, bu kadar insanın aç açık kalması ve göç etmek zorunda kalması demek.
Ayrıca; fabrikaların satılması ile ülkemiz Cargıll Fabrikasının ürettiği NBŞ olarak adlandırılan nişasta bazlı şekere mahkum edilecek. İnsan sağlığına zararlı olan bu üretimin geri dönüşü insanımıza daha çok hastalık ve buna ilaveten dışa bağımlı olduğumuz ilaç sektöründe daha çok döviz kaybı yaratacak.”
YAPTIKLARI TEK ŞEY “SATMAK”
“Milli Görüş’ün yaptığı fabrikalar, yangından mal kaçırır gibi teker teker satılıyor. Biz bu fabrikaların satılmasını istemiyoruz. Bilindiği gibi; Afyon, Alpullu, Bor, Çorum, Elbistan, Erzincan, Burdur, Erzurum, Ilgın, Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat ve Muş şeker fabrikaları satılacak. Peki, bunlar niçin satıyorlar? Daha fazla pancar ekilsin, Daha fazla şeker üretilsin diye mi? Fabrikaları yenileyip ülke ekonomisine daha fazla katkısı olsun diye mi? Maalesef ki hayır. Hükmet, mirasyedi evlat gibi elinde ne varsa satıyor ve sadece gününü kurtarmaya çalışıyor. Yol yapmakla köprü yapmakla övünenlere Genel Başkanımız en güzel cevabı “Son fabrika satıldığında, son üretici toprağını terk ettiğinde, ‘beyaz Ak Partili adam,’ beton ve asfaltın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak!” şeklinde vermiştir.” diyerek sözlerini noktaladı.



(Son Güncelleme: 16 Mart 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir