TÜRKİYE EMEKLİLER DERNEĞİ TOPLANTISININ SONUÇ BİLDİRGESİ AÇIKLANDI

TÜRKİYE EMEKLİLER DERNEĞİ TOPLANTISININ SONUÇ BİLDİRGESİ AÇIKLANDI

TÜRKİYE EMEKLİLER DERNEĞİ TOPLANTISININ SONUÇ BİLDİRGESİ AÇIKLANDI

 

Türkiye Emekliler Derneği BaşkanlarKurulu, 13/14 Mart 2018 tarihlerinde Ankara’da Genel Merkez Toplantı Salonunda toplanmış ve gündemindeki konuları değerlendirmiştir. Birlik ve beraberliğin en fazlaihtiyaç olduğu bir süreçten geçildiğine dikkat çeken Başkanlar Kurulumuz, büyükbir başarıyla devam eden Zeytin Dalı operasyonuyla ülkemizin sınır güvenliğibakımından büyük bir risk oluşturan Afrin ve çevresinde kümelenen terörörgütlerinden bölgenin temizlenmesi ve gerçek sahiplerine teslim edilmesinihedefleyen Türk Ordusu ve güvenlik güçleri, sınır komşularımız olan ülkelere dehuzur ve barışın getirilmesini amaçlamıştır. Zeytin Dalı hareketindekişehitlerimize Allah?tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dileriz.

Ülkemizin güvenliği ve bayrağımızın dalgalanmasınıher şeyin üzerinde görmekteyiz. Vatan, devlet, millet ve bayrak sevdalısı olanemeklilerimiz, verilecek her görev yerine getirmeye hazır bir topluluktur. Devletinve milletin bütünlüğü, geleceğimizin en büyük güvencesi olarak görülmelidir.

Türkiye Emekliler Derneği BaşkanlarKurulu, emeklilerimizin karşı karşıya kaldığı sorunları da değerlendirmiş vealınan kararların kamuoyuyla paylaşılmasını benimsemiştir.

Türkiye Emekliler Derneği Gemlik Şube Başkanı Ömer Şimşek yaptığı açıklamada; “2000 öncesi emeklilerimizin aylıklarında oluşan farklılıklar, 6283 sayılı Kanunlaintibak yapılarak giderilmiş; prim kazançları ve prim ödeme gün sayısı aynıolanların aylıklarında eşitlik sağlanmıştır. 2000 sonrasında emekli olanlarında intibaktan yararlanması için Anayasa Mahkemesi?ne yapılan başvurumuz ileilgili verilen kararda çözüm yeri olarak TBBM?si gösterilmiştir. Emekliaylıklarında oluşan eşitsizliklere, 2000 öncesi intibak kriterlerine göre çözümgetirilmeli ve emekliler arasında oluşan farklılıklara son verilmelidir.

  •       2000sonrasında emekli olanların karma sisteme göre hesaplanan aylıklarda, özelliklede Ekim 2008 sonrası emekli aylıklarında büyük kayıplara neden olmuştur. 2000öncesi ve sonrası için karma sistem yerine, bütün dönemleri kapsayan tek biraylık hesaplanma sistemi getirilmeli, prim kazançları ve prim ödeme günsayıları aynı olanların aylıkları da eşit olmalıdır. 2006 yılında 5502 sayılıKanunla sosyal güvenlik kuruluşlarının tek çatı altında toplanmasına rağmen,mevzuat bakımından norm ve standart birliğinin sağlanamamasını önemli bireksiklik olarak değerlendiriyoruz. Bu eksikliğin giderilmesini talep ediyoruz.
  •       Uzunzamandır siyasi partilerimizin gündeminde olan ve seçim bildirgelerinde yeralan dini bayramlarda emeklilere ikramiye verilmesi, emekliler arasında büyükbir beklentiye dönüşmüştür.  Bu talebimizsonuçlandırılmalıdır.
  •       Emekliler,harcamalarında yüzde 8 KDV, elektrik, doğalgaz ve su harcamalarında iseortalama yüzde 15 ÖTV vergileri ödemektedir. Vergi iadesi kaldırılmış ve yerinegetirilen ek ödeme oranları olan yüzde 4-5 yetersiz kaldığından, emeklilerimizinüzerindeki vergi yükünün azaltılması için ek ödeme oranları yüzde 8-9?ayükseltilmelidir.
  •       Katkıpayları, emekli aylıklarını küçülten bir uygulamaya dönüşmüştür. Özelhastanelere, ticari bir işletme olarak bakılmaktadır. Özel hastanelerce talepedilen katkı payları ve yüzde 200?e varan ilave ücret uygulaması, emeklilerimizinödeme gücünü aşmıştır. Sağlık hakkını riske eden ve ek külfet getiren katkıpaylarından emeklilerimiz muaf tutmalıdır” dedi.

 



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir