Takdir Kimin
Erdoğan Birleşmiş Milletlerde

Hilal Şeklindeki Harekat-Gemlik Rahatladı

Hilal Şeklindeki Harekat-Gemlik Rahatladı

Afrin Harekatını, başladığından beri ilgi ile izliyoruz. Silahlı kuvvetlerin, ‘’hilal şekliyle’’ yaptığı kuşatmanın, Amerika ve Avrupa tarafından da, merak ve endişe ile izlendiğine, eminiz.
Bu harekatı, ‘’nakış işler gibi’’ yöneten kurmay ekibimizi, kutlamak istiyoruz. Hilal şeklinde, basında yer alan bu harekatın, ‘’savunması olmayan’’ Avrupa Birliğine, ders olmasını, diliyoruz.
Amerikan Hükümeti Bozuldu
Birkaç gün önce, yakın bir zamanda Türkiye’ye gelen, Amerika Dış İşleri Bakanı Tillerson’un, görevden alındığını duyduk.
Tillerson ‘’(P.K.K) ile (YPG) yi savaşa tutuşturalım’’ demişti. Ayrıca, ‘’Türkiye, Washington’dan yönetilecek bir ülke değil’’ demişti. Afrin harekatını gören Tillerson, doğru söylemiş ama, görevinden olmuştur.
Denge Politikası İzliyoruz
Afrin’de uygulanan ‘’Hilal Operasyonu’’ yankılarını göstermeye başladı. Amerika ısrarla, Türkiye ile birlikte olmak istediğini, gösterdi.
Çok farklı konuları içine alan toplantılar, karşılıklı öfke ve güvensizliği, bir ölçüde kırdı. Yavaş yavaş, Mümbiç’de bir noktada buluşmak için, karşılıklı adımların atıldığını, görüyoruz.
İran ve Rusya’dan Kopmadık
Amerika ile ‘’tamirat’’ sürecini yaşarken, İran ve Rusya ile de, ilişkilerimizi sürdürüyoruz. Zaman zaman, bölgesel çıkarlar ile, ülkesel çıkarlar konusunda, bazı farklılıklar ve tıkanmalar yaşasak da, birbirimizin komşusu olduğumuzu, unutmuyoruz. Bölgesel çıkarlarımızı, hep ön planda, tutuyoruz.
Gemlik Halkı Rahatladı
Gemlik için çıkarılan, özel yasada yer alan, ‘’nakledilmesi’’ kelimesi yerine, ‘’dönüşüm ve yeni yerleşim’’ ifadesi konularak, yapılan kötü propagandanın, önü kesilmiş oldu.
Birkaç ay önce, çıkarılan bir ‘’özel yasanın’’ çok kısa bir süre sonra, yeniden düzenlenerek yürürlüğe sokulmasını, nasıl yorumlamalıyız.
Başkan Refik Yılmaz’ın, spekülasyonlara boyun eğmeden, yaptığı tempolu ve takipçi çalışmaları, hatırlamalıyız.
Ayrıca, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun hükümet içerisindeki etkinliğini fark etmeliyiz. Ve. Gemlik ilçesinin, çok önemli bir belde olduğunun her kademede, hissedildiğini, görmeliyiz.
Bu özel yasa ile ilgili olarak, daha yakından tanıma fırsatını bulduğumuz Hakan Çavuşoğlu’nu, bir başka görevde ve daha farklı bir kulvarda görürsek, şaşırmayız.
Günün Sözü
Kendi geleceğimizi, kendimiz hazırlar.
Sonra da kader, deriz.
‘’Disraeli’’



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir