Gemlik Polisinden Uyuşturucu ve Silah Operasyonu

Gemlik Polisinden Uyuşturucu ve Silah Operasyonu

Gemlik Polisinden Uyuşturucu ve Silah Operasyonu

Gemlik Küçükkumla Mahallesi hizmet caddesinde, bir süredir izlenen eve baskın yapıldı. Uyuşturucu ticareti yapıldığından dolayı uzun süredir takip edilen Kumla’daki adreste, Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan baskında, uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi.
İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından titizlikle yürütülen çalışma sonucunda yapılan operasyonda, ev içinde arama yapıldı. Evin farklı bölümlerinde uyuşturucu hap maddesi bulundu. Aynı zamanda, pompalı tabir edilen tüfek, fişekleri ve çok sayıda farklı kesici alet de ele geçirildi.

E.K. isimli şahıs da ev içinde gözaltına alındı. Eş zamanlı olarak Manastır bölgesinde de operasyon yapılırken, burada da uyuşturucu madde ele geçirildi.
Öte yandan ilçe genelinde son üç günde yapılan uygulamalarda, 105 araç ile 139 kişinin kimlik kontrolü yapıldı. Bu uygulamalarda 17 araca 3 bin 857TL para cezası kesildi.
İlçe genelinde uyuştucu satıcılarına yönelik yapılan 4 ayrı uyuşturucu madde olayında toplam 5 kişi gözaltına alınırken, bu kişilerde toplam 14.58 gram Metamfetamin uyusturucu madde ile 74.128 gram Toz esrar maddesi ile 4 adet Ecstasy hap ele geçirildi.
Huzur uygulamalarında, hakkında yakalama kararı bulunan 2 şahıs yakalanmış olup şahıslardan S.Y. isimli şahsın 5607 SKM kanununa muhalefet dahil olmakla birlikte 6 ayrı suç kaydı ile toplamda 11 yıl 20 gün kesinleşmiş hapis cezası olduğu anlaşılmış şahıs Bursa cezaevine teslim edildi.
Ayrıca 6136 SKM olayında 1 kişiye işlem yapılırken, bu kişiden 7.65 mm çapında 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Aynı uygulamalarda 2 adet kuru sıkı tabanca yakalanarak sahiplerine kabahat kanununa muhalefetten işlem yapılırken, mahkeme kararı ile yapılan ev aramasında 1 adet pompalı tüfek ile tüfeğe ait 1 adet şarjör ile 14 adet kapsül ele el geçirildi.
Operasyonlar sonrasında ekiplere teşekkür eden İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce; ”Uzun süren çalışmalar sonrasında ekiplerimiz önemli bir operasyona imza attı. Amacımız Gemlik’te huzur ve güven ortamını korumaktır. Uyuşturucu maddelere karşı da, çalışmalarımız devam edecektir” dedi.



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir