YILDIZ; ERBAKAN’I ANLAMAK ÇAĞ ATLAMAKTIR…

YILDIZ; ERBAKAN’I ANLAMAK ÇAĞ ATLAMAKTIR…

“Erbakan Haftası” münasebetiyle bir basın açıklaması düzenleyen Saadet Partisi Gemlik İlçe Başkanı Ahmet Vakkas YILDIZ şunları söyledi.
Rahmetli Necmettin Erbakan Hocamız hayatı boyunca Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya’nın oluşumuna hizmet etmiş ve son nefesine kadar bu ideallerle yaşamış akıllı ve bilgili bir insandı. Postmodern darbe olarak adlandırılan 28 Şubat sürecinde iç ve dış güçlerin oyununa gelmeyen ve hiçbir şekilde halkı kutuplaştırmayan halkı güvenlik güçleri ile karşı karşıya getirmeyen siyasi bir deha idi.
BU YILIN TEMASI:AHLAK, ADALET VE BARIŞ
“Erbakan Haftası etkinlikleri kapsamında her yıl bir ana tema belirlenmektedir. Merhum Erbakan Hocamızın ortaya koyduğu fikirlerin daha net bir şekilde toplumlara, kitlelere aktarılması adına planlanan programların bu yılki ana teması olarak ‘Ahlak, Adalet, Barış’ olarak belirledik. Hocamızın, ülkemiz ve insanlığın problemlerine yönelik ortaya koyduğu çözüm yollarını yeniden toplumların gündemine getirmeyi amaçlıyoruz. Gerek ülkemizin gerek İslam coğrafyasının içinde olduğu sıkıntılar düşünüldüğünde Hocamızın en fazla dikkat çektiği husus ahlaktı. Hocamız, bütün meselelerin temelinde ahlakın yattığını söylerdi. Bir diğer tema başlığımız ise; günümüzde en fazla yıpranan ve en fazla ihtiyaç duyulan değer olan Adalet. Bunun da vurgulanması gerektiğini düşündük. Bir diğer başlığımız ise barış. Gerek İslam coğrafyası ve gerekse de dünyada yaşanan savaş ortamının sükunete ermesi ve akan kanın durması açısından da bu başlığı belirledik.”
Hocamız bu gün hayatta değildir; fakat bırakmış olduğu birikimleri, fikir ve idealleri yaşamaya devam etmektedir. Gerek ülkemize, gerek islam coğrafyasına çağ atlatacak bu fikir ve düşünceleri canlı tutuyoruz. Saadet Partisi olarak, hocamızın bizlere bırakmış olduğu bayrağı en yukarılara taşımaya devam ediyoruz. Kendisini, 02 mart Cuma akşamı saat 20.45’de Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesinde DİN-BİR-DER Genel Başkanı Sayın Muhittin Yıldırım’ın konuşmacı olarak katılacağı bir program ile anacağız. Erbaban’ı anmak ve anlamak için tüm halkımızı bu konferansımıza davet ediyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.



(Son Güncelleme: 1 Mart 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir