Takdir Kimin
Erdoğan Birleşmiş Milletlerde

Amerika ‘’Yeni Natolar’’ Peşinde

Amerika ‘’Yeni Natolar’’ Peşinde

(1950) li yıllarda yapılan anlaşmaların, temelinde sınır güvenliği vardı. İran’la ve Pakistan’la yapılan üçlü anlaşmalar, bölge güvenliği için bir moral anlamındaydı.
(1950) li yıllardaki ‘’Nato Ortaklığımızın’’ temelinde ise, ‘’rejimin korunması’’ yatıyordu. Amerika’nın, Türkiye’yi Sovyetler Birliğinden koruması kendi güvenliği için miydi, yoksa Türkiye’nin çıkarı için miydi, orası pek belli değildi.
Nato ortaklığımız, yeni yeni gelişmeye başlayan sanayimizi, başlamadan bitirdi. Süt tozu ve kaşar peynirini verenler, uçak vermeye de başlamıştı.
Bunlarla uğraşmayın, daha gelişmişini vereceğiz diyerek, bizi tembelliğe alıştırmışlardı. Ve. Bu tembelliğimiz, zaman içinde, ‘’bağımsızlığa’’ ulaşmıştı.
Şimdi ise ortaklara verilen silahları bile kendi güvenliğimiz için ve terörle yaptığımız operasyonlar için kullanamaz hale geldik.
Güney Doğu da Almanya ve Hollanda tarafından kurulan ‘’patri otlar’’ haberimiz olmadan sökülüp götürülmüştü.
Adana’daki İncirlik üssünün, Türkiye Devletine darbe için kullanıldığını öğrenince, şok olduk. Artık Nato ve Amerika ortak değil, düşman olmuştur.
Amerika’nın terör örgütü (YPG) ye 5000tır silah yardımı yaptığını görünce, ipleri kopardık.
Ortağını Yutan Örgüt
Artık Nato’nun, itaat etmeyen ve hakkını savunan ortağını, yutan bir örgüt olduğunu, iyice anladık. Hem kendi savunma sanayimizi geliştirmeye başladık. Hem de, yeni ortak arayışlarına giriştik.
‘’Yeni Nato’’ lar Kurulacak
Amerika’nın yeni ‘’Natolar’’ peşinde olduğunu duyuyoruz. Orta doğu’yu korumak için, ‘’Arap Natosu’’ Akdeniz ve Afrika’yı kontrol etmek için ‘’Afrika Natosu’’ kurmak istediğini, öğreniyoruz.
Amerika’nın amacı, savunması bile olmayan Avrupa Birliğini yok sayarak, bu bölgelerdeki zenginliğini, tek başına yemektir.
İngiltere, Amerika’nın bu amacını fark etmiş, (AB)nin hantal yapısını görmüş ve bu sebeplerden, birlikten ayrılmıştır.
Biz Ne Yapmalıyız
Artık, Amerika’nın da Almanya’nın da, FETÖ ve (YPG) örgütleriyle iç içe olduklarını, iyice anladık. Önce bölgesel, sonra doğu eksenli küresel ortaklıkları, düşünmeliyiz.
Çünkü bizim coğrafyamızın çok değerli olduğunu, artık çok iyi biliyoruz. Bizi yanına alanın daha da güçleneceğini abartmadan söylüyoruz.
Günün Sözü
Vicdan en iyi dindir.
‘’W. Hugov’’

(Son Güncelleme: 1 Mart 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir