SAADET’TEN “CARGILL” AÇIKLAMASI…

SAADET’TEN “CARGILL” AÇIKLAMASI…

Saaddet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca ve il yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Saadet Partisi Gemlik İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız ve yönetim kurulu üyelerinin ve partili vatandaşların katılımı ile gerçekleşen bir basın açıklaması düzenlediler.
Cargill Fabrika binası önünde düzenlenen açıklamada;” Sınırlarımızda ne idüğü belirsiz, kime hizmet ettikleri malum terör örgütleri, sözde müttefikimiz ABD’nin silahları ile sınırlarımızı tehdit etme cüretini gösterirken kahraman ordumuz zeytin dalı operasyonuyla hak ettikleri cevabı vermektedir.
Allahın izniyle Mehmetçiğin çelik yumrukları ile yakın zamanda ya efendilerinin eteğinin altına saklanacaklar veya çil yavrusu gibi dağılarak, yok olacaklardır” denildi.
Atmaca açıklamasında; “Sizlerin aracılığıyla aziz milletimiz adına hükümete sesleniyoruz; Askerimiz insanlık düşmanı terör örgütlerinin başına bombalar yağdırırken, milletimizin sizden esirgemediği destekle, sorumlu devlet adamlığı gereğini yerine getirerek teröriste silah, mühimmat desteği sağlayan terör devleti ABD’ye Zeytin Dalı uzatma ayıbından vazgeçin. Ülkemizdeki Amerikan Emperyalizminin askeri ve ekonomik merkezi ve sembolü olan İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ve CARGILL FABRİKASININ kapısına kilit vurma cesaretini gösterin.
ABD’nin en büyük Siyonist sermayeli CARGILL Firması, Türkiye’de kendisinin tek rakibi olan şeker fabrikaları ve şeker pancar üretimi hakkında yanlış raporlar hazırlayarak hükûmeti yönlendirmeye çalışması ile haddini aşmıştır. Milletin oyları ile seçilen AKP Hükümeti bu cüretkarlara haddini bildirmesi gerekirken, tam tersine CARGILL’in hazırlattığı yanlış raporu harfiyen uygulamaya koymuş görülmektedir.
CARGILL Firması, sözde raporu ile, yüzyıllardır Anadolu’nun verimli topraklarında milyonlarca insanın istihdamında ve ülke ekonomisinin kalkınmasında büyük pay sahibi olan pancar üretiminin kota ile engellenmesi ve şeker fabrikalarının satışı konusunda AKP Hükümetini ikna etmeyi başarmıştır.
Oysa Pancar üretimi CARGILL raporu’nun aksine ekildiği alana eşdeğer bir orman alanına göre 3 kat daha fazla oksijen sağlar.
Buğdaya göre 6
Ayçiçeğe göre 3,5 kat fazla katma değer sağlar
Buğdaydan 13
Mısırdan 8 ve ayçiçeğinden 5 kat daha fazla istihdam sağlar.
MELAS(doğrudan hayvan yemi olarak, etil alkol üretiminde) ve posa gibi değerli yan ürünlere sahiptir.
Dekara 4 kg saf fosfat, 15 kg saf potasyuma eşdeğer besin maddesi sağlar.
Kendinden sonra ekilen hububatta yüzde 20 verim artışı sağlar.
Çapa ve hasat dönemlerinde 250 bin kişiye, fabrikalarda tarım sezonunda 30 bin kişiye istihdam sağladığı tarımla uğraşan herkes tarafından bilinmektedir.
Bursa kamu oyunun yoğun tepkileri, Mahkemelerin defalarca kapatma kararları, faaliyetlerini durdurma kararlarına rağmen diğer hükümetler gibi AKP hükümeti de CARGILL’in faaliyetlerini durduramamıştır. Verimli tarım arazilerini yok etme, ekolojik dengeyi bozma, İznik gölünün yok olma tehlikelerine rağmen bakanlar kurulu kararıyla özel endüstri bölgesi ilan ederek CARGILL Firmasının hizmetine sunulması aziz milletimizin vicdanını yaralamıştır.
AKP Hükümeti; CARGILL firmasının menfaati için neslimizin ve topraklarımızın zehirlenmesi, çiftçimizin yok olmasına göz yummuştur.
AKP Hükümeti Stratejik öneme sahip Türk Telekom, demir çelik vb. kuruluşlardan sonra 1925 yılından buyana ülke ekonomisinde büyük pay sahibi olan şeker fabrikalarının satışı ile çiftçimizin son kalesini terk etmeye hazırlanıyor.
Hükümeti uyarıyoruz.!
Bu sevdadan vazgeçin.
Çiftçilerimizi, bu sevdadan vaz geçin. Emekçilerimizi düşünmüyorsanız bari Sağlık Bilim Kurulu’nu dinleyin. AB ve ABD’de yasak olan nişasta bazlı tatlandırıcı zehrinin üretimine engel olun. Şeker farikalarını satmayı değil bilakis, şeker pancarı üretiminin yapıldığı şehirlerde şeker fabrikalarını yaygınlaştırarak yerelden genele kalkınmayı sağlayın.
ABD’nin ve AB’nin Ülkemiz insanını zehirlemesine, işsiz bırakmasına, dışa muhtaç hale getirmesine ve köleleştirmesine izin vermeyin” görüşlerine yer verdi.



(Son Güncelleme: 28 Şubat 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

  GTSO Başkanı Hamaoğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu Gemlik Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir